Nestvarna scena na terenu: City razbija Real, a De Bruyne i Guardiola se svađaju kao nikad
Nije se Kevinu de Bruyneu dopao komentar Pepa Guardiola i Belgijanac je žestoko reagovao (Foto: Screenshot)

Posvađali se usred utakmice

Nestvarna scena na terenu: City razbija Real, a De Bruyne i Guardiola se svađaju kao nikad

M. Šljivak

Manchester City po drugi put u historiji se plasirao u finale Lige prvaka. Građani su večeras na Etihadu savladali Real Madrid s 4:0 i imat će priliku da osvoje prvi trofej u ovom takmičenju. Koliko im je stalo da odu do kraja pokazuje scena s utakmice u kojoj su se Kevin de Bruyne i Pep Guardiola posvađali usred jednog napada.

Golovima Bernarda Silve i Jualiana Alvareza, te autogolom Edera Militaa Manchester City je savladao Real Madrid i plasirao se u finale Lige prvaka, gdje ih čeka ekipa Intera.

Građani su dominantno savladali Real. Nisu Kraljevi napravili gotovo ništa čime bi zaslužili borbu za novi trofej, a posebno je vezni red tima iz Madrida bio inferioran u odnosu na protivnike.

Naravno, sve je fenomenalno orkestrirao čudesni Kevin de Bruyne. Asistirao je kod prvog gola, zaslužan je i za treći kada je Eder Militao pogodio vlastitu mrežu.

Iako sa strane izgleda kako u Manchester Citju sve izgleda savršeno, scena iz 50. minute pokazuje koliko je ovom stručnjaku stalo do uspjeha i trofeja u Ligi prvaka jer se usred utakmice posvađao upravo s De Bruyneom.

Belgijanac je u jednom napadu krenuo prema naprijed, nije uspio napraviti previše jer je izgubio loptu, a Guardiola mu je zatim odlučio dobaciti određene stvari s klupe.

Oglasi

To se fenomenalnom veznjaku nije dopalo i odlučio je odgovoriti menadžeru. Obojica su uputili nakoliko riječi, mahali su rukama i vidljivo je bilo veliko nezadovoljstvo s obje strane.

OVDJE pogledajte zaista zanimljivu raspravu između De Bruynea i Pepa Guardiola koja je srećom brzo okončana. Tu je i scena iz drugog ugla i situacija snimljena s tribina Etihada.

Na kraju se ipak sve brzo zaboravilo. De Bruyne je napustio meč u 84. minuti, a Pep ga je srdačno dočekao pored linije terena i jasno je pokazao emocije prema čudesnom 31-godišnjaku koji u dresu tima iz Manchestera igra zaista fenomenalan fudbal i definitivno je među najboljim fudbalerima svijeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kevin de Bruyneu je večerašnji meč protiv Real Madrida bio 45. meč u sezoni u kojoj ima učinak od 10 postignutih golova i 29 asistencija.

Što se Lige prvaka tiče ovo mu je deveta utakmica sezone i ima učinak od dva pogotka i sedam asistencija. Fenomenalna sezona Belgijanca koju može zaključiti prvim trofejom Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Seljacka posla
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi