Serija A

Džeko dobar dio meča presjedio, Lukaku sve to "naplatio", a Inter izborio Ligu prvaka

E. Škorić

Inter je pobjedom nad Atalantom (3:2) u 37. kolu Serije A i matematički obezbijedio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Inter je bio jako blizu da osigura svoje mjesto u grupnoj fazi uz Napoli i Lazio i večeras je otklonio sve sumnje.

Nerazzurri su kod kuće slavili sa 3:1 protiv Atalante, koja ostaje bez mogućnosti da igra u najelitnijem klupskom takmičenju, a sada je najbliže četvrtoj karti za grupnu fazu Lige prvaka iz Serije A Milan. Uz to, Roma ima mogućnost da osvajanjem Evropske lige bude peti italijanski tim u najelitnijem klupskom takmičenju.

No, da se vratimo na večerašnju utakmicu. Trener Intera Simone Inzaghi dao je priliku u napadu Romeluu Lukakuu ispred Edina Džeke, a Belgijcu je bilo dovoljno samo 40 sekundi da postigne gol, da bi već u 3. minuti Nico Barella povisio na 2:0.

Gosti iz Bergama preko Marija Pašalića dolaze do 2:1 u 36. minuti, da bi u nastavku meča Lautaro Martinez ovjerio tri boda Intera. Tek u nadoknadi Muriel postiže sjajan gol za konačnih 3:2.

Edin Džeko je u igru ušao umjesto Lukakua u 81. minuti, ali pitanje je šta će biti 10. juna u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i hoće li sve bolja forma Lukakua gurnuti bh. reprezentativca na klupu? Nadamo se da neće...

Jedino što raduje Inzaghija i sve u Interu je činjenica da su i jedan i drugi u sve boljoj formi na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, najbolji strijelac Intera u Seriji A je Lautaro Martinez, koji je neizostavan u važnim duelima i koji ima na kontu 21 pogodak, dok je Lukaku postigao 10, a Džeko devet golova.

Inter ima još jedan meč u Seriji A protiv Torina prije velikog finala, ali sada će biti rasterećeniji jer su kroz prvenstvo obezbijedili plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.