Courtois je spavao s De Bruyneovom djevojkom, a novo razočarenje mu je spremio za 10. juni!

Izgleda da se baš "ne mogu" njih dvojica

Courtois je spavao s De Bruyneovom djevojkom, a novo razočarenje mu je spremio za 10. juni!

E. Škorić

Golman Real Madrida Thibaut Courtois u petak je otkrio ime igrača i tim za koji će navijati u finalu Lige prvaka ove sezone.

Courtoisov Real ispao je u polufinalu od Manchester Cityja, koji će 10. juna igrati za titulu prvaka Evrope protiv Intera. Biće to okršaj dvojice Belgijaca - Kevina de Bruynea s jedne i Romelua Lukakua s druge strane.

Golman reprezentacije Belgije s obojicom igra jako dugo za nacionalni tim, ali je u petak otkrio da će biti uz Lukaku i Inter tokom velikog finala u Istanbulu. 

"Nadam se da će Lukaku osvojiti Ligu prvaka. Očito da igra protiv protiv Kevina (de Bruynea), ali Romelua poznajem malo duže. Imam puno više poštovanja prema njemu", kazao je Courtois. Ipak, svima je poznata stara priča o tome kako je Courtois "ukrao" De Bruyneu djevojku dok su još bili dobri drugovi, a nakon toga navodno više nikada njihov odnos nije bio dobar.

"Te večeri Thibaut mi je ponudio ono što mi Kevin nije ponudio u tri godine veze. Mogli smo razgovarati o svemu i spremio mi je ukusno jelo što Kevin nikad nije napravio, prisjetila se fatalna djevojka Caroline Lijnen, koja je otputovala u Madrid i spavala sa Courtoisom iako je još bila u vezi sa Kevinom. Očito su to stvari zbog kojih Courtois sada više bodri Lukakua i Inter nego De Bruynea i City.

Bivši napadač Manchester Uniteda i Chelseaja, Lukaku, zabio je 13 golova otkako se ove sezone vratio u milanski Inter. Tri gola postigao je u Ligi prvaka. De Bruyne je, nasuprot tome, bio uključen u nevjerojatnih 38 golova u ovom mandatu.

Oglasi

Istovremeno, De Bruyne je sa Cityjem osvojio Premier ligu, igraće 3. juna i finale FA kupa protiv Manchester Uniteda, pa se na Etihadu nadaju tripleti.

Inter neće biti prvak Italije, ali je osvojio Kup nedavno pobijedivši sa 2:1 Fiorentinu i želi da osvoji Ligu prvaka po četvrti put i prvi put od 2010. godine.

Kladionice favoritom smatraju Manchester City, ali ipak je ovo takmičenje u kojem su ispisane neke nevjerovatne nogometne priče u historiji i Inter želi jednu takvu.

Inzaghija pitali hoće li Džeko igrati finale Lige prvaka: "To niko nikad nije uradio u dva mjeseca"

Edin Džeko je u srijedu stigao do 10. trofeja u karijeri, ali osvajanje jubilarnog pehara zasjenila je njegova rasprava sa trenerom Simoneom Inzaghijem nakon zamjene poslije sat vremena igre finala Kupa Italije protiv Fiorentine.

Džeko je igrao sasvim dobar meč, ali je imao i dvije velike prilike koje su donijele određenu nervozu u njegovom ponašanju pa je u par navrata burno reagovao prema saigračima, prije svih Calhanogluu i Dimarcu.

Oglasi

Inzaghi je odlučio da ga izvede iz igre u 58. minuti. Priliku je dao Romeluu Lukakuu, a promjena nije baš najbolje sjela popularnom Dijamantu.

Uslijedila je kratka, ali burna rasprava italijanskog trenera i bh. napadača, a Inzaghi je objasnio Sarajliji zašto ga je zamijenio.

Inter je na kraju ostvario pobjedu sa 2:1, a dvostruki strijelac je bio Lautaro Martinez koji je nedodirljiv u napadu pa je poslije meča Inzaghi dobio očekivano pitanje.

Novinari su pitali da li će Džeko biti taj koji će biti partner Argentincu u finalu Lige prvaka, ili će se ipak odlučiti za Lukakua koji je značajno podigao formu.

Uslijedio je snalažljiv odgovor Inzaghija koji je kazao kako njegova ekipa ima misiju odigrati 20 odličnih utakmica u dva mjeseca, a niti jedan igrač nije to sam uspio uraditi.

"Lautaro se uvijek izmjenjuje s ostalim napadačima jer naša misija se zna. Niko nikad nije odigrao 20 utakmica u dva mjeseca. Svi nam pomažu", kazao je Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Džeko je do sada uglavnom bio starter u svim najvažnijim mečevima Intera ove sezone, posebno je to bio slučaj u Ligi prvaka i sigurno bi bilo nepravedno prema Dijamantu da bude zapostavljen u možda za njega i najvažnijem meču klupske karijere.

Računajući sva takmičenja ove sezone 37-godišnji Džeko je zabio 14 golova. Kako sada stvari stoje i naredne sezone će biti član Nerazzurra jer je spremno produženje ugovora koje bi uskoro trebalo biti i ozvaničeno.

Top Komentari

MaDaj
Samo bosanski “novinari” pišu o nekom “ljubavnom trouglu” na drugu ruku KDB sa svojom trenutnom ženom već 10 godina, imaju troje djece i žive super život … ali kad bosnjo nema o čemu da piše nije problem izvaditi ko je koga ebavao prije 20 godina i od toga napisati “članak”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi