Svi pred finale pričaju o Haalandu, a onda je Super Mario dokazao kakav je prijatelj Edinu Džeki!

Objasnio zašto će sjediti u srednjem dijelu glavne tribine

Svi pred finale pričaju o Haalandu, a onda je Super Mario dokazao kakav je prijatelj Edinu Džeki!

E. Čaušević

Mario Balotelli dobio je pozivnicu da 10. juna u Istanbulu prati okršaj bivših klubova Manchester Cityja i Intera. Poručio je da mu neće biti nimalo lako i objasnio zašto će sjesti na sredinu tribine, a zatim je spomenuo i svog dobrog prijatelja i bivšeg saigrača Edina Džeku.

Balotelli je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Evropi, ali zbog svog kontroverznog ponašanja na terenu i van njega nikada nije uspio da ostvari svoj puni potencijal i talent kojeg je neupitno imao.

Za njega će finale Lige prvaka koje se 10. juna igra u Istanbulu biti itekako posebno jer je Balotelli nosio dresove oba kluba. Ponikao je u Interu iz kojeg je upravo na ljeto 2010. godine prešao u Manchester City za 30 miliona eura.

Dres Cityja nosio je skoro tri godine i imao je nekoliko blistavih trenutaka, ali jasno je da ni na Etihadu nije ispunio ono što se od njega očekivalo.

Balotelli je priznao da je već dobio pozivnice da bude na finalu u Istanbulu i priznao je da će doći, ali i jasno objasnio zbog čega je tražio da sjedi u srednjem dijelu glavne tribine.

"Dobio sam nekoliko pozivnica da dođem u Istanbul i bit ću tu najvjerovatnije. Sjest ću u srednji dio tribine kako bi izbjegao špekulacije. Moje srce je prepolovljeno na dva dijela i ne trebam vam ništa više reći. Volio bih kada bi oba kluba mogla da osvoje taj trofej, ali svi znamo da je to nemoguće", rekao je Balotelli.

Oglasi

Mnogi smatraju da je Inter autsajder u finalnoj utakmici i da je Manchester City veliki favorit, ali Super Mario je poručio da klub s Meazze ne smiju tako lako otpisati. Dotaka se i svoj prijatelja Edina Džeke s kojim je igrao upravo u dresu Cityja i tada su bili u sjajnom odnosu koji su očito zadržali do danas.

"Nema sumnje da Inter ima kvalitetnu ekipu, dovoljno je što su došli do finala da to shvatite. Imaju dosta igrača koji mogu napraviti razliku, a počet ću sa svojim prijateljem Džekom. No, ne bih zanemario ni Lukakua kao i Lautara koji je dao neki dan fantastičan gol protiv Fiorentine i nalazi se u sjajnoj formi".

Svi vjeruju da je Haaland taj koji će napraviti razliku na ovoj utakmici, a Norvežanina se dotakao i Balotelli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Haaland je nevjerovatan, ali kako sam rekao i Inter ima fantastične napadače. Bit će to otvorena utakmica i bitka. Haaland ima nevjerovatne brojke, ali meni lično se više sviđa tip napadača kao naprimjer Victor Osimhen. Finale će biti pravi spektakl i koji god klub da osvoji neće biti nezasluženo", zaključio je.

Podsjećamo, finalna utakmica Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera igra se 10. juna u Istanbulu sa početkom u 21 sat.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi