Nakon dobrih igara

Dal Varešanović na spisku selektora Faruka Hadžibegića

Edmir Škorić

Nogometaš Sarajeva Dal Varešanović dobio je poziv selektora bh. reprezentacije Faruak Hadžibegića za naredna dva meča.

Bosna i Hercegovina će u junu igrati protiv Portugala i Luksemburga, a selektor Hadžibegić će sutra, srijeda 31. maj, objaviti spisak igrača.

Međutim, dan ranije se pojavila vijest o tome da je na spisku novo ime, a radi se o mladom nogometašu Sarajeva koji je odigrao sjajnu sezonu.

Dal je ove sezone u Premijer ligi BiH za Sarajevo upisao 30 nastupa. Postigao je osam pogodaka i tome dodao tri asistencije, te je jedan od najzaslužnijih što se klub plasirao u Evropu.

Već sada je jasno da će nekadašnji član Liverpoola na ljeto napustiti Sarajevo jer postoje dobre ponude klubova iz regiona i ostatka Evrope.

Varešanović je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Premijer lige, a uvršten je i u najboljih 11 u protekloj sezoni. Poziv u nacionalni tim kruna je njegove dosadašnje karijere i najbolja nagrada za sve što je do sada napravio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On je do sada nastupao za skoro sve omladinske selekciej Bosne i Hercegovine. Ponikao je u omladinskoj školi Sarajeva, bio član Dinama, vratio se na Koševo, a onda 2017. godine postao član juniora Liverpoola. Igrao je i za U23 tim Redsa, da bi se u jesen 2020. godine vratio kući.

Sutra bi i zvanično trebao biti na spisku Hadžibegića za duele sa Portugalom 17. juna i sa Luksemburgom tri dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.