Nova glavobolja za Faruka Hadžibegića pred utakmice s Portugalom i Luksemburgom

Povreda važnog fudbalera

Nova glavobolja za Faruka Hadžibegića pred utakmice s Portugalom i Luksemburgom

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uskoro bi trebao objaviti spisak fudbalera koji će konkurisati za predstojeće mečeve kvalifikacija za EURO, a upitan je jedan standardan reprezentativac.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u junu mjesecu igrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Prvo ćemo 17. juna gostovati u Lisabonu kod Portugala, dok ćemo tri dana kasnije ugostiti Luksemburg na Bilinom polju u Zenici. Radi se o mečevima 3. i 4. kola.

Selektor Faruk Hadžibegić uskoro bi trebao objaviti i spisak igrača na koje će računati, a pitanje je da li će se na njemu naći standardni reprezentativac Dennis Hadžikadunić.

Sinoć je njegova Mallorca s 1:0 savladala Valenciju u Primeri, Hadžikadunić je započeo meč u prvoj postavi, no izašao je zbog povrede.

Španski mediji prenose da će Hadžikadunić zbog ove povrede propustiti posljednje dvije utakmice Mallorce, što sigurno i nas može da brine.

Oglasi

Pitanje je da li će biti spreman, dok su već ranije povrijeđeni Adnan Kovačević i Mateo Sušić, te je ovo već treći problem za selektora kada je defanzivni dio tima u pitanju.

Hadžikadunić nije igrao za Mallorcu do prethodnog okupljanja kada je dobio 20 minuta protiv Islanda u martu, da bi nakon toga konačno izborio prvu postavu španske ekipe.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CstjZo2Km-A/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osam puta je nakon toga nastupio u La Ligi i prava je šteta što se povrijedio, jer je uhvatio sjajan ritam i formu, te postao važan član ove ekipe.

Podsjetimo, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do sada je igrao 20 puta, a ranije je nastupao za mlađe selekcije Švedske u kojoj je i rođen. 

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Evo sanse nekom HUSARINOM PANJU da debituje, nece ni PUNO KOSTATI..ne daj Boze pozvati Mujakica, samo 30 utakmica po 90 minuta je odigrao u Turskoj..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi