Varešanović: Dal sigurno ide, vrijeme mu je, Vrančić i Balta ostaju 99 posto

Najavio i sutrašnji meč sa Igmanom iz Konjica

Varešanović: Dal sigurno ide, vrijeme mu je, Vrančić i Balta ostaju 99 posto

S. Mlaćo
Pred nogometašima Sarajeva sutra je posljednji ispit ove sezone.

Na Koševo stiže  FK Igman koji vodi bitku za opstanak i biće veoma uzbudljivo. Bordo tim je uspio izboriti Evropu, iako se prije par mjeseci to činilo kao nemoguća misija.

Mirza Varešanović je napravio pravo 'malo čudo', te dobio brojne pohvale, a sada je i  najavio sutrašnji meč koji se igra od 17 sati.

Sarajevo neće kalkulisati, što je sasvim sigurno.

Očekuje nas dobra utakmica, sa dobrim protivnikom koji je to i pokazao. Imaju imperativ rezultata, no i mi želimo da ostavimo dobar utisak, te sezonu završiti na najbolji način. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Varešanović na početku press konferencije.

Istakao je da neće biti opuštanja kod njegove ekipe, iako je Evropa već osigurana.

Oglasi

Sarajevo svaku utakmicu mora ići na pobjedu. Želimo sutra obradovati naše navijače“, dodao je šef struke bordo tima.

Govorio je i o igračkom kadru. Biće sigurno promjena Koševu.

“Već planiramo o tome, imamo naše skaute. Oni sve prate i gledaju. Što se tiče Vrančića i Balte, oni 99 posto ostaju kod nas. Ostavili su jako dobar utisak te žele ostati kod nas. Vjerujem da će tako i biti.

Meni nije bilo lako u prethodnom periodu, imali smo tri stranca viška, a kasnije dva, jer je Balta dobio naše papire. U narednom periodu želimo taj broj svesti na pet i da u budućnosti nemamo tih problema“, rekao je Varešanović.

Pohvalio je juniorsku selekciju koja je osvojila naslov prvaka i najavio da će tri – četiri igrača krenuti na pripreme sa prvom ekipom.

Oglasi

Moramo se više posvetiti njima. Osvojili su duplu krunu, tu ima kvaliteta. Dat ćemo im vremena i prostora, velika mi je želja da oni uspiju“.

Najavio je jedan siguran odlazak.

"Dal Varešaović sigurno napušta FK Sarajevo. Imamo dosta ponuda, stalno stižu i mislim da je vrijeme da ide. Svašta je preživio posljednjih šest mjeseci, vrijeme je da ide“., jasan je bio Varešanović.

Kada je dolazio na Koševo, gotovo niko nije vjerovao da ekipa može izboriti Evropu. Ističe da je titula cilj u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Što se tiče Borca i razlike, garantujem da bi mi bili drugi da je sve regularno. Preuzeo sam ekipu kada smo bili pet bodova od zone ispadanja i stalno sam govorio da nama samo treba vremena. Doveli smo deset novih igrača, puno stranaca, sve to utiče... Za to treba vremena da se naviknu na novu okolinu. Stalno sam govorio da treba vremena i na kraju se to i pokazalo. Kako je vrijeme odmicalo, bili smo sve bolji i bolji. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji.

Ne smijemo se mi zadovoljavati Evropom, a sada je ovo uspjeh s obzirom na sve okolnosti. Mi moramo da se vratimo na prave staze, a jedini uspjeh za FK Sarajevo je titula. Onda trebamo biti sretni i radosni. Sada smo ipak napravili dobar rezultata, ali u budućnosti se to ne smije dešavati. Moramo se samo zadovoljavati titulama. Titula je cilj za narednu sezonu, nećemo puno mijenjati, a dovest ćemo igrače na pozicije na kojima vidimo da imamo problema. Idemo na titulu, dokazali smo to i ove godine. U drugom dijelu sezone smo odmah iza Zrinjskog kada pogledamo tabelu“, jasan je bio Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nek bjezi mali. On je ovu ligu davno prekucao.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti