Veznjak Željezničara

Armin Hodžić još jedan novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, tek treba da objavi spisak za predstojeće dvije utakmice, no neka imena se već znaju, pa će se tako na spisku naći i veznjak Željezničara Armin Hodžić.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicama trećeg i četvrtog kola kvalifikacija.

Prvo ćemo 17. juna biti gosti Portugalu, dok ćemo tri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici ugostiti selekciju Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić će spisak objaviti sutra, no neka imena su već poznata. Biti će novajlija u timu.

Svoje mjesto na spisku selektora našao je 23-godišnji veznjak Željezničara, Armin Hodžić. 

On će tako u junu imati šansu da debituje u A selekciji, nakon što je dva puta nastupio za U-21 tim i jednom za U-18.

Ukupno je ove sezone nastupio 33 puta u dresu Željezničara i postigao pet pogodaka, te je na sebe skrenuo veliku pažnju.

Karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi, da bi nakon toga igrao za španski Alcoron iz kojeg je 2022. godine stigao u Željezničar. 

Jedno vrijeme igrao je i za U-23 tim portugalskog Estorila u kojem je bio na posudbi iz Alcorona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim njega, već ranije je poznato da je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine poziv dobio fudbaler Sarajeva, Dal Varešanović.

Nezvanično, na spisku će se naći i najbolji strijelac Premijer lige, napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija koji je i u martu bio na spisku i nastupio protiv Islanda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.