Dal Varešanović na spisku selektora Faruka Hadžibegića

Nakon dobrih igara

Dal Varešanović na spisku selektora Faruka Hadžibegića

E. Škorić

Nogometaš Sarajeva Dal Varešanović dobio je poziv selektora bh. reprezentacije Faruak Hadžibegića za naredna dva meča.

Bosna i Hercegovina će u junu igrati protiv Portugala i Luksemburga, a selektor Hadžibegić će sutra, srijeda 31. maj, objaviti spisak igrača.

Međutim, dan ranije se pojavila vijest o tome da je na spisku novo ime, a radi se o mladom nogometašu Sarajeva koji je odigrao sjajnu sezonu.

Dal je ove sezone u Premijer ligi BiH za Sarajevo upisao 30 nastupa. Postigao je osam pogodaka i tome dodao tri asistencije, te je jedan od najzaslužnijih što se klub plasirao u Evropu.

Već sada je jasno da će nekadašnji član Liverpoola na ljeto napustiti Sarajevo jer postoje dobre ponude klubova iz regiona i ostatka Evrope.

Varešanović je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača Premijer lige, a uvršten je i u najboljih 11 u protekloj sezoni. Poziv u nacionalni tim kruna je njegove dosadašnje karijere i najbolja nagrada za sve što je do sada napravio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On je do sada nastupao za skoro sve omladinske selekciej Bosne i Hercegovine. Ponikao je u omladinskoj školi Sarajeva, bio član Dinama, vratio se na Koševo, a onda 2017. godine postao član juniora Liverpoola. Igrao je i za U23 tim Redsa, da bi se u jesen 2020. godine vratio kući.

Sutra bi i zvanično trebao biti na spisku Hadžibegića za duele sa Portugalom 17. juna i sa Luksemburgom tri dana kasnije.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Znaci jedan liverpool vidio da momak ima potencijala, a vi ovdje pljujete po njemu. Niste niko i nista, bas poput mene, a tu laprdate..
8 6
nakopitam
Zasluzeno! Daleko najboljii domaci igrac nase lige. Niko mu nije ni do koljena
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti