Lucas Vazquez ima ugovor s Realom do juna 2024. godine, ali spreman je za nove izazove (Foto: EPA)

U klubu od 16. godine

Čovjek koji je 'pola života' dao Realu mora ići dalje: Juventus je njegova nova stanica

Midhat Šljivak

Torinski Juventus mogao bi u novu sezonu ući jači za fudbalera Real Madrida Lucasa Vazqueza. Pregovori su već počeli i 31-godišnjak bi mogao obući dres Bianconera.

Lucas Vazquez još je jedan u nizu fudbalera koji bi mogli napustiti Real Madrid. Kraljevi već od završetka sezone prave potpuni remont ekipe i otišla su brojna poznata imena među kojima su i Karim Benzema, Eden Hazard, Marco Asensio...

Naredni bi mogao otići Lucas Vazquez. Ovaj 31-godišnjak koji igra po desnoj strani terena karijeru bi trebao nastaviti u redovima torinskog Juventusa s kojim je već počeo pregovore.

Vazquez je zainteresovan za dolazak u Torino, a Staroj dami problem neće predstavljati ni cijena koja će biti između šest i osam miliona eura.

Ugovor s Realom Vazquezu ističe 2024. godine. Ipak, i on je spreman za novu avanturu i mogao bi napustiti Real u kojem je proveo 'pola života'.

Ovaj fudbaler je 2007. godine stigao među omladinske selekcije. Igrao je za rezervne timove, bio je na posudbi u Espanyolu, da bi od 2015. godine postao standardni član Kraljeva.

Naravno, u proteklih osam godina Lucas Vazquez je s kraljevskim klubom osvojio apsolutno sve. Tu su tri trofeja La Lige, Kup Kralja, španski Superkup, evropski Superkup, FIFA klupsko prvenstvo svijeta i četiri trofeja Lige prvaka.

Ukupno je ovaj iskusni fudbaler za Kraljeve odigrao 311 utakmica i postigao je 33 gola.

U slučaju da potpiše za torinskog giganta Lucas Vazquez bi trebao zamijeniti Juana Cuadrada koji ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, gdje će vjerovatno i nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve kao i Real Madrid ovog ljeta vrši remont ekipe. Očekuju se brojni odlasci i dolasci i vidjet ćemo kako će to sve uklopiti Massimiliano Allegri koji, po svemu sudeći, ostaje na klupi Bianconera.

Vazquez bi u Torinu mogao biti jedan od starijih u ekipi jer se klub planira bazirati na mladu bazu igrača koje ima, a planiraju i dovođenje nekoliko klinaca iz Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.