Rekao da ostaje u Juventusu, a sada je Allegri na pragu preuzimanja velikog rivala

Je li se predomislio?

Rekao da ostaje u Juventusu, a sada je Allegri na pragu preuzimanja velikog rivala

E. Ganibegović

Massimiliano Allegri uvjeravao je više puta navijače Juventusa da će ostati trener ovog tima, no sada su se pojavile nove vijesti koje kažu kako bi mogao na klupu velikog rivala.

Iako je Juventus dvije sezone u nizu bez trofeja što je nedopustivo za klub ovakvog renomea i to sve pod vodstvom Massimiliana Allegrija, ovaj čovjek istakao je da nema namjeru odstupiti.

Ni nakon ispadanja iz Evropske lige nije htio da priča o odlasku, te je jasno i glasno kazao kako mu je namjera da ostane u klubu, ukoliko se i čelni ljudi slože s tim.

"Imam još dvije godine ugovora i dat ću sve od sebe da vratim Juve u vrh. Od 5. juna krećemo planiranje za narednu sezonu", rekao je Allegri prije nekoliko dana, te dodao: 

"Mi smo ove sezone na terenu trenutno drugi. To je napredak u odnosu na prošlu sezonu uz sve nedaće koje imamo. Iza nas je jako loša sedmica, ali moramo se dići i ostati fokusirani na preostale dvije utakmice."

Sada iz Italije ipak dolaze drugačije vijesti koje kažu da će Allegri nakon dvogodišnjeg mandata ipak napustiti Allianz stadion.

Oglasi

Navodno je blizu preuzimanja aktuelnog prvaka Italije, ekipe Napolija, nakon što ju je napustio Luciano Spalletti koji je u Napulj vratio Scudetto nakon 33 godine.

Ovu informaciju objavio je Calciomercato, a navodno na njegovom dolasku najviše insistira kontrocerzni predsjednik Napolija, Aurelio de Laurentiis.

Što se Allegrija tiče, ovo mu je drugi mandat na klupi Juventusa i do sada je vodio 105 utakmica od maja 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je na klupi ovog tima bio od 2014. do 2019. godine, te je pet puta bio prvak Italije, četiri puta osvojio kup i dva puta superkup ove države.

Osim Juventusa u karijeri je vodio Milan, Cagliari, Sassuolo, Lecco, Grosseto, SPAL i Aglianese.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije