Crveni đavoli odustali

Manchester United donio odluku koja Realu otvara put do dovođenja Harryja Kanea

Eldar Ganibegović

Real Madrid ovog ljeta mora da dovede napadača nakon odlaska Karima Benzeme, a Manchester United napravio je potez koji će šanse da dovedu Harryja Kanea Real Madridu itekako povećavaju.

Karim Benzema napustio je Real Madrid po isteku ugovora i otišao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao za Al Ittihad, prvaka ove azijske zemlje.

Kraljevski klub mora predstojećeg ljeta tako riješiti problem njegovog odlaska, a Florentino Perez na radaru ima napadača Tottenhama, Harryja Kanea.

Harry Kane je fudbaler kojeg je htio u svojim redovima i Manchester United koji je također deficitaran na toj poziciji, no Crveni đavoli su, čini se, odustali od njega.

Tim s Old Trafforda bio je spreman da ponudi sto miliona funti za usluge ovog golgetera, no predsjednik Tottenhama ih je "ohladio" i od transfera neće biti ništa.

Ovu informaciju prenijeli su kako španski, tako i engleski mediji. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy jednostavno ne želi da ga proda rivalima iz Premier lige.

Nova meta Manchester Uniteda je Danas Rasmus Hojlund. Ovaj 20-godišnjak igra za Atalantu, bio bi jeftinija opcija i veliki zalog za budućnost. 

Što se Kanea tiče, on se dugo povezivao i s prelaskom u minhenski Bayern, te ostaje da vidimo šta će s njim biti na ljeto. Ko zna, možda ponovo ostane u Tottenhamu, kao i prethodnih godina kada se povezivao s brojnim timovima, pa na kraju ostao vjeran Spursima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo ljeto biti će i posljednja prilika za Tottenham da ga proda za neki veći novac, s obzirom na to da ulazi u posljednju godinu ugovora i na zimu bi vrijedio mnogo manje, ako ne produži ugovor u međuvremenu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.