Real Madrid poslao prvu ponudu za Kanea, otkriveni detalji

Kraljevima treba napadač

Real Madrid poslao prvu ponudu za Kanea, otkriveni detalji

E. Škorić

Engleski reprezentativac Harry Kane jedan je od napadača koji su jako traženi ovog ljeta, a smatra se prvom željom Reala nakon što je postalo poznato da Karim Benzema odlazi u Saudijsku Arabiju.

Real Madrid se sprema za velike kadrovske promjene tokom ljetnog prijelaznog roka. Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard i Mariano Diaz spremni su da odu i uradiće to svakog časa. Svaki od njih je ofanzivac, pa je poznato da će napadačke akvizicije biti neophodne za Real.

Neki od transfera već su poznati i samo ih treba potvrditi. To je slučaj s transferima Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, koji bi trebao stajati 100 miliona eura, odnosno Joselua. 33-godišnjak će biti ekonomična opcija s obzirom na ispadanje Espanyola i očekuje se da će djelovati kao zamjena za prvog napadača.

Prvotno se činilo da će to biti Karim Benzema, no Francuz se odlučio preseliti u Saudijsku Arabiju.

Stoga, Real je morao da krene u potragu za novom devetkom. Kandidat broj jedan je Harry Kane, a španski radio Cadena SER donosi zanimljive detalje. Naime, Real je navodno ponudio 80 miliona eura, mada je to isuviše mala cifra s obzirom da Tottenham očekuje da svog kapitena proda za najmanje 100 miliona.

S druge strane, Kane bi mogao računati na trogodišnji ugovor i 11 miliona eura neto po sezoni.

Oglasi

No, nije on jedini igrač londonskog kluba za kojeg je Real zainteresovan. Riječ je o Kaiju Havetzu, igraču Chelseaja kojeg bi također bilo jako skupo potpisati. Nijemac je još uvijek mladi 23-godišnji nogometaš. Modri su na njega prije tri godine potrošili 80 miliona eura. Ugovor mu traje do 2025. godine.

“Mislim da će Real Madrid ovog ljeta potrošiti između 300 i 400 miliona eura. Bit će to potpuna revolucija", napisao je na Twitteru španski novinar Josep Pedrerol, koji najavljuje pravu transfer ofanzivu najtrofejnijeg evropskog kluba.

Kane je gotovo cijelu karijeru proveo u Tottenhamu s tim da je odlazio u nekoliiko navrata na posudbe, a u međuvremenu je postao najveća legenda kluba. Trenutno ima 32 gola na 49 mečeva ove sezone u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obara brojne rekorde, najbolji je strijelac u historiji Tottenhama, ali nikada nije osvojio trofej i sada želi da napokon ode u veliki klub gdje će moći da osvaja trofeje. Osim Reala želi ga i Bayern, ali vjeruje se da su Bavarci odustali od Engleza i da im je mnogo zanimljiviji Dušan Vlahović.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Njemu je bolje da ode u Machester ctiy Liverpool ili Manutd nego u Real u Realu ce biti gori od Hazarda..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi