I to se dešava: Zvijezda Arsenala odbila Real Madrid jer želi ostati na Emiratesu

Topnici "rastu"

I to se dešava: Zvijezda Arsenala odbila Real Madrid jer želi ostati na Emiratesu

E. Oštraković

Iza Arsenala je jako dobra sezona u kojoj su na kraju vlastitim greškama ostali bez titule u Premiershipu, ali svima je jasno da ovaj tim "raste".

Veliki broj nosioca igre iz sezone koja je tek završena već je potpisao nove ugovore sa timom iz Londona, a neki igrači još uvijek pregovaraju.

Jedan od igrača koji je navodno dogovorio da potpiše novi ugovor je sjajni William Saliba, koji je imao ponudu iz Real Madrida.

Ugovor sa Arsenalom ističe mu naredne godine, te su iz Real Madrida odlučili da pokušaju da iskoriste taj detalj i da ga dovedu u svoje redove.

Obzirom na to da je ušao u posljednju godinu ugovora Saliba bi u januaru mogao da pregovara sa klubovima iz inostranstva, ali i već sada Real može da pošalje ponudu.

Upravo to su uradili iz Madrida, poslali su ponudu Arsenalu, te su kontaktirali igrača da vide da li je otvoren za transfer.

Oglasi

Njegov odgovor ih je iznenadio obzirom da Saliba želi da ostane u Londonu, te će u narednim danima potpisati novi ugovor.

Prema novom ugovoru, fudbaler koji je 2019. godine stigao u Arsenal iz Saint-Etieneea će na Emiratesu ostati do 2027. godine.

Kada je došao u klub Saliba je bio na dvije posudbe, prvo u Nici, a zatim i u Marseilleu, gdje je igrao fantastično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve to natjeralo je Artetu da mu da priliku, a Saliba je to itekako iskoristio i bio je jedan od najboljih igrača Arsenala u prošloj sezoni.

Tako su Topnici zadržali sve ključne igrače, a očekuje se i dolazak nekoliko pojačanja za tim koji će napokon igrati u Ligi prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi