Real Madrid predstavio novo pojačanje!
Povratak Brahima Diaza u redove kraljevskog kluba nakon tri godine u Milanu (Foto: EPA)

Diaz se vratio

Real Madrid predstavio novo pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

Brahim Diaz se nakon tri sezone u Milanu vratio u Real Madrid, te je potpisao vjernost španskom velikanu na naredne četiri godine. Ovaj 23-godišnjak predstavljen je danas u redovima kraljevskog kluba.

Brahim Diaz se nakon tri godine na posudbi u Milanu vraća u Real Madrid. On je danas predstavljen kao novi-stari član Kraljeva i dogovorio je saradnju do juna 2027. godine.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac dobio je poboljšani ugovor u Realu, a službeno predstavljanje bit će upriličeno u naredni utorak.

Diaz je za Real Madrid potpisao u januaru 2019. godine. Stigao je iz Manchester Cityja 2019. godine za 17 miliona eura i potpisao je ugovor do 2025. godine.

Kako nije dobio pravu šansu među Kraljevima (odigrao samo 21 meč) odlučio je šansu potražiti negdje drugo. Odabrao je Milan kao svoj novi klub i otišao je na posudbu u ovaj klub.

Oglasi

To se ispostavio kao pravi potez. Španac je igrao fenomenalan fudbal i u 124 nastupa za Rossonere upisao je 18 golova i 15 asistencija.

Kraljevi su prije Diaza dogovorili dolazak Frana Garcije i velikog pojačanja iz Borussije Dortmund Judea Bellinghama.

Real Madrid kupio golmana!

Real Madrid će izgledati znatno drugačije u novoj sezoni. Veliki broj poznatih imena otišao je iz kluba (Karim Benzema, Eden Hazard, Marco Asensio), a novi tim želi potražiti i golman Andriy Lunin (24).

Ukrajinskom čuvaru mreže dosadilo je biti broj dva iz Thibauta Courtoisa i izrazio je želju za odlaskom. Real mu neće praviti probleme u odlasku i on će nakon tri godine napustiti Madrid.

Njegovo mjesto na klupi Reala i ulogu drugog golmana zauzet će 30-godišnji David Soria. Golman Getafea pristao je na dolazak u Real, a ne bi trebalo biti problema ni u dogovoru s gradskim rivalom.

Oglasi

Soria će tako ubrzo napraviti potpis života. Svjestan je da će igrati malo i da je Courtois nedodirljiva 'jedinica', no 30-godišnjak sigurno želi trofeje i gdje će mu bolja prilika nego u Real Madridu.

David Soria ima iskustvo igranja u Realu. Igrao je čak osam godina za omladinske selekcije, no nikad nije dobio šansu da se dokaže u prvom timu.

Nakon što je 2012. godine otišao iz Reala potpisao je za Sevillu. Igrao je za rezervne timove, tri godine je bio rezerva u prvom timu, pa 2018. godine pravi odličan potez i odlazi u Getafe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu je postao broj jedan. Branio je zaista sjajno i često je timu iz predgrađa Madrida spašavao bodove.

Dobri nastupi donijeli su interes njegovog Reala. Pregovori su u završnoj fazi i Soria će po svemu sudeći naredne sezone biti golman kraljevskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi