Mladi brazilski fudbaleri iz redova Real Madrida odlučili su promijeniti brojeve na dresu (Foto: EPA)

Očekivan izbor

Dresovi s brojem 7 i 11 dobili nove vlasnike u Real Madridu

Midhat Šljivak

Real Madrid u novu sezonu ulaze sa znatno drugačijim sastavom u odnosu na prethodne godine. Otišla su brojna poznata lica, ostali su upražnjeni brojevi na dresove, no ne zadugo jer je Real dobio novu sedmicu i 11-ku.

Real Madrid je na kraju ove sezone ostao bez poznatih lica u svlačionici. Karim Benzema je odlučio prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, Marco Asensio je otišao u PSG, a s Edenom Hazardom je ugovor raskinut.

Njihovi odlasci znače da su brojevi 7, 9 i 11 ostali upražnjeni, a dok se čeka ko će zauzeti 'devetku', danas je Real saopštio da su za narednu sezonu već zauzeti broj 7 i broj 11.

Vinicius Junior će od naredne sezone nositi slavnu sedmicu. Naslijedio je tako Edena Hazarda, ali i Cristiana Ronalda, te Raula koji su u posljednjih 20-ak godina nosili ovaj broj.

On je u dosadašnjoj karijeri u Realu nosio broj 20, ali iskoristio je priliku i odlazak Hazarda, te je uzeo slavnu 'sedmicu'. Broj 20 u novoj sezoni nosit će Fran Garcia.

S druge strane Rodrygo je uzeo broj 11 kojeg je nosio Marco Asensio. U prethodnom periodu je nosio broj 21 i imao je za cilj uzeti broj 10, ali on je još uvijek u vlasništvu Luke Modrića. 'Njegovu' 21 nosit će Brahim Diaz.

Ukoliko Hrvat napusti klub što još uvijek nije isključeno, postoji mogućnost nove promjene sve dok ne završi zvanična registracija u La Ligi.

Vinicius Junior je protekle sezone u 55 utakmica imao učinak od 23 gola i 21 asistencije, a ukupno je u dresu Kraljeva upisao 225 nastupa uz 59 golova i 64 asistencije.

Rodrygo je u prošloj sezoni nastupio 57 puta za Real Madrid i ima učinak od 19 golova i 11 asistencija. Ukupno je u 165 utakmica na učinku od 37 golova i 32 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba napomenuti i da bi 'devetku' Karima Benzeme mogao zauzeti Harry Kane. Real pregovara sa zvijezdom Tottenhama koji nema ništa protiv dolaska u Madrid.

U narednom periodu znat ćemo hoće li Kane stići među Kraljeve i on bi sasvim sigurno bio dostojna zamjena za fenomenalnog Francuza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.