Manchester United donio odluku koja Realu otvara put do dovođenja Harryja Kanea

Crveni đavoli odustali

Manchester United donio odluku koja Realu otvara put do dovođenja Harryja Kanea

E. Ganibegović

Real Madrid ovog ljeta mora da dovede napadača nakon odlaska Karima Benzeme, a Manchester United napravio je potez koji će šanse da dovedu Harryja Kanea Real Madridu itekako povećavaju.

Karim Benzema napustio je Real Madrid po isteku ugovora i otišao u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao za Al Ittihad, prvaka ove azijske zemlje.

Kraljevski klub mora predstojećeg ljeta tako riješiti problem njegovog odlaska, a Florentino Perez na radaru ima napadača Tottenhama, Harryja Kanea.

Harry Kane je fudbaler kojeg je htio u svojim redovima i Manchester United koji je također deficitaran na toj poziciji, no Crveni đavoli su, čini se, odustali od njega.

Tim s Old Trafforda bio je spreman da ponudi sto miliona funti za usluge ovog golgetera, no predsjednik Tottenhama ih je "ohladio" i od transfera neće biti ništa.

Oglasi

Ovu informaciju prenijeli su kako španski, tako i engleski mediji. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy jednostavno ne želi da ga proda rivalima iz Premier lige.

Nova meta Manchester Uniteda je Danas Rasmus Hojlund. Ovaj 20-godišnjak igra za Atalantu, bio bi jeftinija opcija i veliki zalog za budućnost. 

Što se Kanea tiče, on se dugo povezivao i s prelaskom u minhenski Bayern, te ostaje da vidimo šta će s njim biti na ljeto. Ko zna, možda ponovo ostane u Tottenhamu, kao i prethodnih godina kada se povezivao s brojnim timovima, pa na kraju ostao vjeran Spursima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo ljeto biti će i posljednja prilika za Tottenham da ga proda za neki veći novac, s obzirom na to da ulazi u posljednju godinu ugovora i na zimu bi vrijedio mnogo manje, ako ne produži ugovor u međuvremenu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi