Imao najviše driblinga na utakmici

Zmajevi su izgubili, ali cijeli svijet je ponovo vidio kakva je klasa od igrača Amar Dedić

Eldar Ganibegović

Još jedna utakmica Bosne i Hercegovine i još jedna sjajna predstava Amara Dedića. Iako je naš tim izgubio, ovaj 20-godišnji desni bek ponovo je skrenuo veliku pažnju na sebe.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s 3:0 poražena kod Portugala u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Faruka Hadžibegića imali su zrelije šanse za vodstvo preko Barišića i Džeke, no Portugal u 44. minuti stiže do prednosti i to je odvelo utakmicu u drugom smjeru.

Bez obzira na poraz, u našoj selekciji su se istakli neki igrači poput debitanta Barišića, a posebno dobar ponovo je bio i desni bek Salzburga, Amar Dedić

Uz Gojka Cimirota Amar Dedić bio je vjerovatno naš najbolji igrač na terenu sinoć, a po jednom statističkom parametru se posebno izdvojio.

Naime, Dedić je sinoć bio fudbaler s najviše driblinga na utakmici, njih čak pet. Nakon njega sa po tri slijede Portugalci Felix i Cancelo, Fernandes je imao dva, a, recimo Cristiano Ronaldo samo jedan. 

Posebno je dojmio onaj potez iz sredine drugog poluvremena kada je loptu provukao između nogu Cancelu, "opalio" lažnjak Nevesu i šutirao lijevom nogom, no nažalost direktno u golmana Portugala. 

Pred skoro 70.000 ljudi na La Luz stadionu u Lisabonu ponovo je pokazao o kakvoj se klasi radi i nije ni čudo što se povezuje s prelaskom u neki od najvećih evropskih timova.

Utakmica protiv Portugala za njega je bila tek šesta u nacionalnom dresu, no već je postao miljenik navijača, pa je čak i na utakmici protiv Crne Gore u septembru 2022. godine kada je prvi put bio starter dobio velike ovacije Bilinog polja, što za jednog novajliju definitivno nije uobičajeno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Dedić je do sada u našoj selekciji upisao jednu asistenciju i postigao jedan pogodak, no ne sumnjamo da će taj učinak i dalje rasti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.