Portugal na nogama zbog scene na utakmici s BiH, odmah je reagovao prvi čovjek - "Neprihvatljivo"

Fernando Gomes reagovao

Portugal na nogama zbog scene na utakmici s BiH, odmah je reagovao prvi čovjek - "Neprihvatljivo"

Midhat Šljivak

Portugal je u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na stadionu Luž u Lisabonu savladao Bosnu i Hercegovinu s 3:0. Nemir domaćinu donijeli su navijači koji su u 87. minuti meča zvižducima dočekali vlastitog reprezentativca Otavija i nakon ovog poteza se čak oglasio predsjednik Fudbalskog saveza Portugala Fernando Gomes koji je zatražio više poštovanja za igrače koji nose dres nacionalnog tima.

Portugal je lagano savladao selekciju Bosne i Hercegovine u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bilo je 3:0, no nakon utakmice u centru pažnje je bilo saopštenje predsjednika Fudbalskog saveza Portugala Fernanda Gomesa.

Gomes je nezadovoljan zbog scene koja se desila u 87. minuti meča. Stadion Luž počeo je zviždati jer je u igru ušao fudbaler Porta Otavio.

Ovaj 28-godišnjak rođen u Brazilu je nepoželjen na ovom stadionu. Razlog je činjenica da igra za velikog rivala Benfice, ekipu Porta, te je u proteklom periodu često dolazio u sukobe s navijačima Benfice.

Činjenica je da je na tribinama bio veliki broj navijača Portugala koji podržavaju Benficu i po ulasku Otavija krenuli su veliki zvižduci.

Oglasi

Predsjednik Saveza Fernando Gomes se oglasio. Potpuno je razočaran onim što je vidio i traži od navijača da kada igra reprezentacija budu potpuno jedinstveni.

"Žao mi je što sam, po drugi put u životu, vidio neprihvatljivu scenu da jedan igrač reprezentacije bude izviždan na stadionu u Portugalu. Imamo veliku podršku portugalskih ljudi i nadam se da će ovakve stvari biti dodatna snaga našem timu.

"Isto tako znam da momci koji predstavljaju nacionalni tim to čine s velikim ponosom i uživanjem, te da su potpuno posvećeni. Otavio je jedan od nas i tražim od portugalskih navijača apsolutnu podršku za sve igrače koje nose dres reprezentacije.

"Nema boja, nema kluba, nema fanatizma. Otavio, fudbal i Portugal zaslužuju bolje", poruka je prvog čovjeka portugalskog Saveza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Otaviju je utakmica protiv Bosne i Hercegovine 12. u reprezentaciji Portugala. Postigao je tri gola.

Radi se o 28-godišnjem ofanzivcu koji je rođen u Brazilu, a u Portugalu je već devet godina. Pored Porta nastupao je kao posuđen igrač Vitorije Guimaraes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti