Dedić: Igrali smo protiv Portugala, normalno je da se umorimo

Desni bek nakon poraza od Portugala

Dedić: Igrali smo protiv Portugala, normalno je da se umorimo

Admin Čaušević

Amar Dedić je bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka u porazu reprezentacije BiH od Portugala sa visokih 3:0. U izjavi poslije utakmice je kazao kako je cilj što prije se oporaviti i spremno dočekati duel sa Luksemburgom.

U izjavi poslije utakmice Dedić je kazao da je rezultat 3:0 previsok te da ostaje žal zbog poraza, ali ubrzo je prilika za popravni.

"Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, mislim da je 3:0 previše, zaslužili smo više, imali smo prilika, tužno je što smo izgublii, imamo sad utakmicu protiv Luksemburga i idemo na pobjedu."

Jedan od glavnih problema je fizička sprema, posebno se to vidjelo u drugom poluvremenu kada je došlo do pada u igri.

"Kada igrate protiv Portugala normalno je da ćemo biti umorniji, ipak ćemo dati sve od sebe da se odmorimo, protiv Luksemburga igramo kod kuće i ići ćemo na pobjedu te moramo naučiti iz današnjih povreda."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica BiH - Luksemburg igra su utorak na Bilinom polju i Zmajevi će morati tražiti trijumf pod svako cijenu.

Izabranici Faruka Hadžibegića nakon tri odigrana kola za vodećim Portugalom kasne šest, a za drugplasiranom Slovačkom četiri boda i situacija za direktan plasman na Euro je i više nego teška.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti