BiH je dobila sjajnog igrača: Adrian Leon Barišić na ljeto pravi transfer karijere

Novi bh. reprezentativac

BiH je dobila sjajnog igrača: Adrian Leon Barišić na ljeto pravi transfer karijere

Eldar Ganibegović

Ako je vjerovati prvom utisku, Bosna i Hercegovina dobila je još jednog sjajnog igrača. U pitanju je Adrian Leon Barišić, koji bi na ljeto trebao napraviti transfer karijere.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u okviru 3. kola kvalifikacija za EURO gostovala kod Portugala i izgubila rezultatom 3:0.

Rezultat apsolutno ne daje pravu sliku o utakmici. Zmajevi su izgledali kompaktno i dobro na terenu, imali bolje šanse od domaćina da povedu, no prvi gol je sve presjekao.

Portugal je poveo u 44. minuti preko Bernarda Silve, pa su se Zmajevi u drugom dijelu morali otvoriti što je rezultirali primanjem još dva pogotka od mnogo jačeg protivnika.

Na sinoćnjoj utakmici za našu selekciju debitovala su čak tri igrača. Dal Varešanović i Said Hamulić ušli su s klupe u drugom dijelu, dok je od početka na terenu bio stoper Osijeka, Adrian Leon Barišić.

Oglasi

Ovaj 21-godišnji defanzivac odigrao je poprilično dobru utakmicu, a prava je nesreća što nije postigao i gol. Htio je da centrira, a lopta je dobila takvu putanju da je išla pod samu prečku i golman Portugala je teškom mukom odbranio.

Ako je suditi prema prvom utisku u reprezentaciji uz sve ono što smo do sada vidjeli u Osijeku, Bosna i Hercegovina dobila je još jednog zaista sjajnog igrača za budućnost.

Kako saznajemo, ovaj momak na ljeto će napraviti transfer karijere. Ugovor s Osijekom ima do ljeta 2025. godine, no gotovo da je nemoguće da će i dalje ostati u ovom timu.

On se najčešće povezivao sa zagrebačkim Dinamom u kojem je i bio u mlađim kategorijama i vidjet ćemo da li će ga Modri uspjeti kupiti ovo ljeto i dovesti na Maksimir.

Osim Dinama, dug je spisak klubova koji bi rado u svojim redovima vidjeli Barišića, a najrealnije je, čini se, da se vrati u Seriju A gdje je već bio član Frosinonea.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostaje da vidimo gdje će završiti na ljeto, no jasno je da u mnogim evropskim klubovima može ponijeti epitet pojačanja. U minuloj sezoni je u dresu Osijeka nastupio 29 puta, te postigao jedan pogodak i dodao asistenciju.

Što se tiče reprezentacije, u mlađim kategorijama nastupio je 17 puta i postigao jedan pogodak i to u U-21 selekciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi