Jedva dočekali da prozovu ljutog rivala

Brutalno ismijavanje navijača Galatasarayja kada su vidjeli kako je Fenerbahče najavio Edina Džeku

Endin Čaušević

Edin Džeko jutros je doputovao u Istanbul gdje će odratiti ljekarske preglede, a zatim potpisati za Fenerbahče. Turski velikan najavio je Džeku kao dolazak velike zvijezde, a zbog jednog detalja ih navijači ljutog rivala Galatasarayja ismijavaju na društvenim mrežama.

Džeko je odlučio prihvatiti ponudu Fenerbahčea i nakon dvije sezone napustiti će Inter jer mu klub s Meazze nije ponudio nastavak saradnje.

Dijamant se nadao ostanku u Interu, no kada ponuda za novi ugovor nije stigla odlučio je da prihvati ponudu Fenera, te ćemo naredne dvije sezone našeg najboljeg igrača gledati u dresu turskog velikana.

Fenerbahče će Džeku dovesti bez obeštećenja, a još jutros su potvrdili da velika svjetska zvijezda stiže u njihov klub.

"Svjetska zvijezda Edin Džeko doći će u Istanbul kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor. Nakon toga će biti zvanično predstavljen", objavio je Fenerbahče jutros na svom zvaničnom Twitter profilu.

Međutim, navijači najvećeg rivala Galatasarayja jedva su dočekali da ismijavaju Fener, a to rade upravo zbog navoda da je Džeko svjetska zvijezda.

Navijači Galate smatraju da Džeko ne opravdava status svjetske zvijezde aludirajući da ga na Instagramu baš i ne prati veliki broj ljudi.

Džeku na Instagramu prati 1.7 miliona ljudi, a navijači Galatasarayja su poručili da se u statusu svjetske zvijezde ne može ni porediti s njihovim napadačem Maurom Icardijem kojeg na Instagramu prati 10.6 miliona ljudi.

Čak su poručili i da njihov treći napadač Bafetembi Gomis ima više pratitelja i da je popularniji od Džeke. Francuza na Instagramu prati 2.3 miliona ljudi.

Također, poručili su čelnicima Fenera da su ljubomorni na gradskog rivala koji je uspio dovesti mnogo veće zvijezde od Džeke i da je najava dolaska svjetske zvijezde iz čiste zavisti i ljubomore.

Pored toga su poručili da je i Dries Mertens popularnji od bh. napadača sa 2.6 miliona pratitelja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, najbolniji udarac bio je kada je jedan od navijača objavio da Icardi nije popularniji samo od Džeke već i od Fenerbahčeka jer ima skoro dva miliona pratitelja više od turskog velikana na Instagramu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.