Nisu prežalili ni Džeku, a sada je Lukaku izdao Inter na najokrutniji način!

Ostaje na Italiji, ali ne u Interu

Nisu prežalili ni Džeku, a sada je Lukaku izdao Inter na najokrutniji način!

Endin Čaušević

Romelu Lukaku protekle sezone nije se proslavio na posudbi u Interu i kako stvari stoje vratit će se u Chelsea po isteku posudbe. Međutim, mediji u Italiji su objavili "bombu" i otkrili da bi Lukaku mogao ostati u Seriji A i to u redovima ljutog Interovog rivala što bi za taj klub bila sigurno velika izdaja.

Lukaku se prije godinu dana vratio u Inter na posudbu nakon sezone za zaborav u Chelseaju koji ga je upravo s Meazze doveo za čak 115 miliona eura, ali ispostavilo se da je taj transfer bio veliki promašaj.

Belgijanac je pokušao da se vrati u formu u Interu, ali je i na Meazzi imao jednu od najlošijih sezona u karijeri. Nadao se da će Inter otkupiti njegov ugovor od Chelseaja, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Lukakuova posudba ističe iduće sedmice i on će se vratiti u Chelsea, no mediji u Italiji tvrde da neće biti iznenađenje ako Belgijanca i naredne sezone budemo gledali u Seriji A, ali ne u dresu Intera.

Naime, pojavile su se špekulacije da je veliki interes za Lukakua pokazao Milan koji je već u pregovorima s Plavcima.

Oglasi

Milan pokušava dovesti Lukakua na jednogodišnju posudbu, a navodno Belgijanac nema ništa protiv toga. Svjestan je da bi to bila ogromna izdaja za Inter, ali očito da mu je to bolja opcija nego povratak u Chelsea.

Lukaku se povezivao i s mogućim prelaskom u Saudijsku Arabiju i na stolu ima jednu bogatu ponudu, ali njegova odluka je da ostane u Evropi.

Rossoneri pokušavaju da dogovore jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora, a nema sumnje da bi Lukaku bio veliko pojačanje.

Milan ima na raspolaganju Oliviera Girouda i Divocka Origija, no dolazak Lukakua bi itekako pojačao konkurenciju. Belgijanac uživa igrati u Italiji i zbog toga je agentima poručio da je ostanak na Apeninima prioritet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušao je svim silama da nagovori čelnike Intera da otkupe njegov ugovor od Chelseaja, ali kada su to oni odbili okrenuo se drugim opcijama i čini se da je sada najrealniji ishod da Lukaku potpiše za Milan.

Inter će tako ostati u svega nekoliko dana bez dvojice napadača jer je i Edin Džeko pred potpisom za Fenerbahče, te je Dijamant već jutros doputovao u Istanbul na ljekarske preglede.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti