Počinje Interov život bez sarajevskog Labuda: Stiže "tatin sin" i 12 godina je mlađi od Džeke

Dijamant napušta Nerazzurre nakon dvije godine

Počinje Interov život bez sarajevskog Labuda: Stiže "tatin sin" i 12 godina je mlađi od Džeke

Admin Čaušević

Navijači Intera će se od sljedećeg mjeseca morati početi privakavati na život bez Edina Džeko koji nakon dvije godine napušta milanski klub kao slobodan igrač i prema svemu sudeći potpisat će za Fenerbahce. 

Inter će u novoj sezoni imati značajno izmjenjen napadački dio tima, za sada je jedini siguran Lautora Martinez, dok se Romelu Lukaku vratio u Chelsea, za Joaquina Correu se traži izlaz, a Džeko odlazi kao slobodan igrač.

Za dvije godine na Meazzi i više od odigranih 100 mečeva sarajevski Labud, nadimak koji Džeku krasi na Apeninima, je navijačima bio jedan od omiljenih igrača.

Kapiten bh. reprezentacije i Inter nisu pronašli zajednički jezik te će Džeko ako je vjerovati najavama inostranih medija put Turske, tačnije u Fenerbahce.

U Italiji se danas pojavila kako su Nerazzurri već odredili Džekinu zamjenu i riječ je o 12-godina mlađem napadaču, Marcusu Thuramu.

Oglasi

Thuram je sin legendarnog Lilliana Thurama, iako igra na poziciji napadača, sigurno je i to da mu je prilikom prilikom uspona u karijeri pomoglo i to da ima "jaka leđa" u vidu bivšeg evropskog i svjetskog prvaka.

Ovaj 25-godišnjak je posljednje četiri godine proveo igrajući za Borussiju Moenchegladbach i njemački tim napušta kao slobodan igrač.

U minuloj sezoni je zabio 16 golova u svim takmičenjima, poređenja radi samo dva više od Džeke u Interu. Dodao je Francuz i sedam asistencija.

I Milan je zainteresovan za Thuram, Interov gradski rival je na stol stavio ponudu od 5 miliona eura, ali izgleda da je Francuz bliže "crno-plavoj" strani Grada mode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanski gradski rivali se nadaju da se u sve neće upetljati PSG koji je također bacio oko na robusnog Francuza koji će konačnu odluku donijeti u narednim danima.

Osim na dovođenju Thurama, u Interu će učiniti sve da nagovore Chelsea da odobri još jednu posudbu Lukakuu koji bez obzira na promašaje u finalu Lige prvaka ima veliko povjerenje kod Nerazzurra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

frki82
Thuram je otac legendarnog Lilliana Thurama...E hebem ti novinara retardiranog!
1 0
Mel_Glupson
Sarajevski klošar ..kakav labud idioti jedni ...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi