Fenerbahče potvrdio: Edin Džeko stiže na ljekarske preglede i potpis ugovora!

Više nema dileme gdje nastavlja karijeru

Fenerbahče potvrdio: Edin Džeko stiže na ljekarske preglede i potpis ugovora! · Udarna vijest

Endin Čaušević

Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko napustio je Inter i karijeru će nastaviti u dresu Fenerbahčea što je jutros potvrdio turski velikan na zvaničnoj stranici.

Džeko je protekle dvije sezone proveo u Interu i očekivalo se da će ostati na Meazzi, ali na kraju nije dobio ponudu za nastavak saradnje.

Zbog toga je Džeko odlučio da razmotri ponude drugih klubova kojih nije manjkalo i odlučio je da će njegova naredne destinacija biti Istanbul.

Fenerbahče se oglasio jutros na zvaničnoj stranici i potvrdio da Dijamant stiže u ovaj klub i da više nema dileme da će dobiti ogromno pojačanje.

"Svjetska zvijezda Edin Džeko doći će u Istanbul kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor. Nakon toga će biti zvanično predstavljen", objavio je Fenerbahče.

Oglasi

Bh. napadač bi s Fenerom trebao potpisati ugovor na dvije godine prema kojem će godišnje zarađivati oko pet miliona eura.

Također, ranije su turski mediji objavljivali da će Džeko dobiti i dva miliona eura bonusa samo zbog odluke da potpiše za ovaj klub.

Nije tajna da je Džeko imao i znatno bogatiju ponudu iz Saudijske Arabije, ali na kraju je to odluio i odlučio se da potpiše za Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Očekuje se da Džeko već danas odradi ljekarske preglede i potpiše ugovor, te bude zvanično predstavljen kao novi igrač turskog velikana.

Džeko je u dresu Intera upisao 101 nastup, dao je 31 gol i dodao još 15 asistencija. U karijeri je još nastupao za Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

Top Komentari

HarisADP
E moj fenjer
1 0
user1667575277
Sretno I ostani najbolji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi