Vodi ga najmoćnija žena u fudbalu

Mijenja najskupljeg Italijana ikad: Transfer karijere pred dečkom čiji je otac iz BiH!

Admin Čaušević

Italija je na putu da dobije svog najskupljeg igrača ikad, a prema najavama sa Apenina zamijenit će ga fudbaler čiji je otac rođen u bh. gradu, Živinicama. 

Sandro Tonali odlazi iz Milana. Preostali su samo ljekarski pregledi te će transfer u Newcastle United vrijedan 70 miliona eura biti i zvanično potvrđen.

Tako će Tonali postati najskuplji italijanski fudbaler u historiji, a prema svemu sudeći u svlačionic Rossonera će ga zamijeniti igrač bh. porijekla koji nastupa za Srbiju.

Lazar Samardžić posljednje dvije godine igra u Udinseu, a njegove igra nisu prošle nezapaženo, pogotovo kod najvećih klubova iz Serije A.

Nakon što su Rossoneri prodali Tonalija krenuli su reprezentativca Srbije čiji je otac Vujadin inače rođen u BiH, tačnije u Živinicama.

Ovog 21-godišnjaka zastupa najmoćnija žena u fudbalu, Rafalea Pinamenta koja je nagovijestila transfer mladog veznjaka.

"Odlazi li? Žele ga Napoli i Milan, za mene je on fenomenalan igrač. Ima mnogo potencijala i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati", kazala je Pinamenta.

U prošloj sezoni Serije A na 37 mečeva zabio je pet golova te imao četiri asistencije, a Rossoneri ga mogu dobiti za cifru od 20-ak miliona eura.

Dečko rođen u Berlinu je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, ali se na kraju odlučio da nastupa za seniore Srbije gdje ima status standardnog reprezentativca. 

Karijeru je počeo u Herthi poslije čega je uslijedio transfer u RB Leipzig, a nakon dobrih igara u tom klubu za tri miliona je otišao u Udinese. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već dugo vremena je u vezi sa djevojkom Enisom i onda će sigurno biti presretna ukoliko njen dečko ostvari transfer u Milan, a ona postane stanovnica Grada mode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.