Newcastle završio posao: Sandro Tonali je najskuplji Italijan ikada!

Milan ga prodao za velike pare

Newcastle završio posao: Sandro Tonali je najskuplji Italijan ikada!

Esmer Oštraković

Veliki posao završila je uprava Newcastlea, a to je danas potvrdio i specijalista za transfere, Fabrizio Romano.

Naime, Sandro Tonali će svoju karijeru nastaviti u Premiershipu i to upravo u redovima najbogatijeg tima na svijetu.

"Sandro Tonali u Newcastle, idemo. Dogovor je pao za 70 miliona eura, odšteta plus bonusi. Milan će također imati procenat od buduće prodaje. Dokumenti se pripremaju, a Tonali će potpisati ugovor do 2029. godine i zarađivat će 7 miliona eura godišnje plus 2 miliona eura kroz bonuse. Tonali je postao najskuplji Italijan ikada" stoji u objavi Romana.

Sandro Tonalo je član Rossonera postao 2021. godine. Stigao je iz Brescije kao jedan od najboljih mladih igrača Italije i plaćen je samo 14.5 miliona eura.

Oglasi

On je na terenu opravdao uloženi novac. Igrao je zaista dobro, pa nije nikakvo čudo što je na San Siro stigla ogromna ponuda, koja se ne može odbiti.

Tonali je u dresu italijanskog velikana odigrao ukupno 130 utakmica i ima učinak od sedam golova i 13 asistencija. Naravno, najveći uspjeh s Rossonerima mu je osvajanje titule prvaka Italije 2022. godine.

Za italijanski nacionalni tim Tonali je nastupio 14 puta, a prošao je i sve omladinske kategorije ove selekcije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno je svakako kako su Englezi najavili kako Newcastle na raspolaganju ima 'samo' 70 miliona eura kao budžet za transfere, no to očigledno nije istina jer će ova cifra potrošiti samo na dovođenje Tonalija.

Na St. James Parku očekuje se još pojačanja i tim Eddieja Howea bit će sigurno mnogo jači u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj su igrali sjajno i izboren je plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi