Odbio PSG i Leipzig, jedina mu želja Milan

Marcus Thuram nema dilemu

Odbio PSG i Leipzig, jedina mu želja Milan

Edmir Škorić

Francuski napadač Marcus Thuram (25) na meti je nekoliko klubova, ali čini se da je igrač donio odluku o tome gdje će nastaviti karijeru.

Thuramu, sinu proslavljenog bivšeg francuskog reprezentativca Liliana, ugovor sa Borussijom Mönchengladbach ističe ovog ljtea i on klub obavijestio da neće produžiti isti i da već ima plan gdje da ide.

Prethodno je odbio ponudu PSG-a, a sada i njemačkog Leipziga, sve kako bi na kraju kao slobodan igrač završio u redovima slavnog Milana.

Iako besplatan, Thuram nije bila dobra opcija za Leipzig. Osim raskošne plate, napadač je navodno tražio i nekoliko miliona eura u gotovini za potpis.

Thuram može da igra bilo gdje u napadu i Rossonerima će da bude od velike koristi u novoj sezoni. Bivši igrač Souchauxa i Guingampa je u 32 meča postigao 16 golova uz sedam asistencija tokom prošle sezone.

Oglasi

Bio je evropski prvak za igrače do 19 godina sa reprezentacijom Francuske, a također ima u biografiji i osvojenu Ligu nacija s Tricolorima 2021. godine.

Ono što mu nedostaje su trofeji na klupskoj razini i to je jedan od razloga što je odlučio da ide u Milan, kako bi pokušao da osvoji prvi klupski trofej u karijeri.

Milan je imao dosta problema tokom ljeta, bilo je smjena u rukovodstvu, a neki ključni igrači su napustili ili će napustiti tim. Stoga, dolazak Thurama mogao bi biti nešto jako pozitivno za sve navijače, mada se očekuju dolasci novih igrača na još nekim pozicijama.

U međuvremenu se spominje da bi čak Romelu Lukaku iz Intera mogao da pređe u redove gradskog rivala Milana, što ne zvuči nimalo nemoguće, ali ni pretjerano realno.

Lukaku se prije godinu dana vratio u Inter na posudbu nakon sezone za zaborav u Chelseaju koji ga je upravo s Meazze doveo za čak 115 miliona eura, ali ispostavilo se da je taj transfer bio veliki promašaj.

Oglasi

Lukakuova posudba ističe iduće sedmice i on će se vratiti u Chelsea, no mediji u Italiji tvrde da neće biti iznenađenje ako Belgijanca i naredne sezone budemo gledali u Seriji A, ali ne u dresu Intera.

Naime, pojavile su se špekulacije da je veliki interes za Lukakua pokazao Milan koji je već u pregovorima s Plavcima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan pokušava dovesti Lukakua na jednogodišnju posudbu, a navodno Belgijanac nema ništa protiv toga. Svjestan je da bi to bila ogromna izdaja za Inter, ali očito da mu je to bolja opcija nego povratak u Chelsea.

Lukaku se povezivao i s mogućim prelaskom u Saudijsku Arabiju i na stolu ima jednu bogatu ponudu, ali njegova odluka je da ostane u Evropi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi