Potpisao za Bournemouth

Roma vratila Kluiverta iz Valencije, pa prodala u Englesku · Zvanično

Eldar Ganibegović

Uzbuđenja na transfer pijaci uveliko traju, a sada je na red došao još jedan transfer u režiji Rome. Justina Kluiverta su vratili s posudbe iz Španije, pa prodali u Englesku.

Justin Kluivert prethodnu sezonu igrao je u dresu Valencije, kao posuđen igrač iz italijanske Rome.

Na ukupno 29 utakmica postigao je osam golova i dodao dvije asistencije u svim takmičenjima, te na sebe tako skrenuo pažnju u timu koji se borio za ostanak u ligi. 

Valencia ga nije kupila, no ni Roma nije htjela da ga zadrži, pa ga je prodala u Englesku. Potpisao je za Bournemouth, čije je prvo ovoljetno pojačanje.

Engleska će biti potpuno novi izazov u njegovoj karijeri, s obzirom na to da u ovoj zemlji nije nikada igrao.

Sin legendarnog Patricka Kluiverta karijeru je počeo u Ajaxu, da bi ga Roma 2018. godine dovela za nešto više od 17 miliona eura. 

Posuđivala ga je Vučica RB Leipzigu, Nici i Valenciji, a sada je uslijedio transfer vrijedan 11,2 miliona eura i okušat će se u Engleskoj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Romu je ovog mjeseca napustio i bh. reprezentativac, Benjamin Tahirović.

Naš defanzivni veznjak prodat je Ajaxu gdje će imati šansu da se razvija i definitivno je napravio odličan korak u karijeri. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.