Benjamin Tahirović pred velikim transferom: Evropski velikan želi Zmaja!

Objavio ugledni Di Marzio

Benjamin Tahirović pred velikim transferom: Evropski velikan želi Zmaja!

Eldar Ganibegović

Benjamin Tahirović jedan je od najvećih potencijala u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a danas stiže sjajna vijest kada je on u pitanju - mogao bi napraviti veliki transfer.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme dobila je val novih mladih i talentovanih igrača, a jedan od njih je i Benjamin Tahirović.

Poput Anela Ahmedhodžića, Dennisa Hadžikadunića i Adija Nalića, i on je mogao igrati za Švedsku, no srce je reklo Bosna i Hercegovina.

Trenutno je Tahirović član Rome u kojoj i nema baš preveliku minutažu, no čini se da bi ovog ljeta mogao napraviti veliki transfer u veliki evropski klub.

Kako je objavio ugledni sportski novinar, Gianluca Di Marzio, Benjamin Tahirović bi mogao pojačati redove velikana iz Nizozemske, Ajaxa.

Prema riječima pomenutog novinara, mnogo klubova je zainteresovano za Tahirovića, no najrealnije je da bh. veznjak završi u nizozemskom timu.

Oglasi

Uzimajući u obzir to kako Ajax radi s mladim igračima i koliko šanse im pruža, ovo bi definitivno bio korak naprijed u karijeri za Tahirovića i velika odskočna daska za sljedeći transfer u neki od najjačih evropskih timova.

On je u martu debitovao za našu reprezentaciju na otvaranju kvalifikacija za EURO u meču protiv Islanda, te je do sada skupio tri nastupa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nažalost, sinoć je dobio žuti karton protiv Portugala koji mu je bio već drugi u ovim kvalifikacijama, pa zbog toga ga neće biti na raspolaganju u utorak protiv Luksemburga. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Ajax - nebi bio loš. Klub je dobar za mlađe napredne igrače.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti