Poznati fudbaler iznenadio odlukom nakon što su mu lopovi pretukli djevojku i ukrali 200.000 eura

Klub mu se bori za goli život

Poznati fudbaler iznenadio odlukom nakon što su mu lopovi pretukli djevojku i ukrali 200.000 eura

A. Čaušević

Situacije u kojim lopovi koriste odustvstvo fudbalera kako bi ih opljačkali su vrlo česta pojava, posebno u Italiji ili Španiji. Najnovija žrtva bio je Justin Kluivert, poznati fudbaler španske Valencije.

Nije prvi put da se to događa nekom igraču Valencije ove sezone. Neki ljudi s kapuljačama napali su Kluivertovu kuću tokom prošle noći.

Iskoristivši igračevu odsutnost koji je na Mallorci gdje Šišmiši večeras igraju meč La lige, ušli su u dom na periferiji Valencije.

Napadači su pretukli njegovu partnericu i opljačkali skoro 200 hiljada eura u nakitu i satovima.

Prema pisanju lokalnih medija pljačka se dogodila kada se djevojka vratila iz noćne šetnje svo psa. Napadači su je tukli kako bi im rekla gdje se nalaze drgocjene stvari, a prema riječima policije, napad nije trajao duže od pet minuta.

Oglasi

Igračeva djevojka je dobro, u blagom je šoku te sa lakšim tjelesnim povredama. Iz Valencije su poručili da Kluivert ostaje na Mallorci kako bi igrao itekako važnu utakmicu u borbi za opstanak.

Ovo nije prvi put ove sezone da je neki igrač Šišmiša pretrpio napad u svom domu, tako je Samu Castillejo opljačkan na dan kada se predstavljala ekipa za novu sezonu.

Tri kola prije kraja Valencija nije osigurala opstanak u La Ligi te će bivši prvak Španije bodove spasa tražiti kod Mallorce.

Kako se ekipa bori za goli život Kluivert je odlučio da ostane uz saigrače te se da na raspolaganje treneru te odigra meč kao što je i planirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 24-godišnjak je na posudbi iz Rome, a u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 26 mečeva uz osam golova i dvije asistencije. Ne bi imao ništa protiv ostanka u slučaju da Valencija ostane u društvu najboljih.

Inače, Justin je sin legendarnog nizozemskog napadača Patricka Kluiverta koji je također jedan dio svoje karijere proveo u Valenciji.

Top Komentari

amadeus21
Rasizam?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi