Mourinhu na stol stavili najveću cifru u historiji, on se zahvalio i gospodski otišao svojim putem
Jose Mourinho još uvijek nema namjeru da napusti elitni fudbal (Foto: EPA)

Saslušao ih i odbio

Mourinhu na stol stavili najveću cifru u historiji, on se zahvalio i gospodski otišao svojim putem

Midhat Šljivak

Jose Mourinho dobio je bogatu ponudu iz Saudijske Arabije koja bi ga učinila najplaćenijim trenerom svijeta. Posebnom je Al Ahli na sastanku u Londonu ponudio dvogodišnji ugovor od 120 miliona eura, Mourinho je saslušao sve, a potom je gospodski odbio bogate Saudijce.

Jose Mourinho dobio je ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. Ekipa Al Ahli ponudila je Posebnom dvogodišnji ugovor vrijedan 120 miliona eura, no to nije bilo dovoljno da ga angažuju.

Mourinho se u pratnji svog menadžera Matthewa O'Donohoea u Londonu našao s predstavnicima kluba iz Saudijske Arabije koje je predvodio predsjednik Al Ahlija Waild Moaz.

Bogati Saudijci nisu previše pričali već su odmah prešli na stvar. Pred Mourinha su stavili ugovor na dvije godine vrijedan nevjerovatnih 120 miliona eura uz brojne druge pogodnosti za legendarnog Portugalca i njegov stručni štab.

Hrpa novca nije impresionirala Posebnog. Gospodski je saslušao kratko izlaganje Moaza i ponudu koju mu je stavio na stol, a zatim je iskreno poručio da nije zainteresovan.

Oglasi

Mourinho je kao razloge odbijanja ponude naveo činjenicu da želi još neko vrijeme raditi u elitnom fudbalu. Zahvalio se na ugodnom sastanku i otišao je svojim putem.

Jose će vjerovatno nastaviti s poslom u Romi. Na klupi Vučice je već dvije godine i uzeo je trofej Konferencijske lige, te je stigao do finala Evropske lige.

Sve je to legendarni 60-godišnji stručnjak napravio s poprilično siromašnim igračkim kadrom. Pokazao je da je još uvijek na samom vrhu među elitnim trenerima, iako ga mnogi prozivaju zbog poprilično defanzivnog stila igre.

Ipak, na kraju se važe samo rezultati. Mourinho u Romi radi zaista odličan posao i pitanje je kakvi će tek rezultati biti kada mu tim osigura kvalitetna pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odavno ih Posebni već traži. Polako on sakuplja tim kojeg će povesti u narednoj sezoni i neće biti nikakvo iznenađenje ako Roma bude u samom vrhu u narednoj sezoni.

Podsjetimo, uspon karijere Josea Mourinha krenuo je u Portu, a zatim je legendarni trener radio u Chelseaju, Interu, Real Madridu, Manchester Unitedu i Tottenhamu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IdeGasss
Al Ahli je iz Egipta majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi