Hoće li ubrzo biti saigrači?

Kylian Mbappe na odmoru sa zvijezdom Real Madrida

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je nakon naporne sezone odlučio da se dobro odmori, a plan mu je uživati na nekoliko destinacija, uglavnom na moru.

Trenutno je otišao na odmor u Maroko, dok se uveliko nastavlja špekulisati o tome hoće li ostati u PSG-u do kraja sezone ili će ipak napraviti senzacionalan transfer u Real Madrid.

Podsjetit ćemo da je 24-godišnji francuski reprezentativac saopštio PSG-u da nema namjeru produžiti ugovor s klubom koji je na snazi do kraja juna 2024. godine, zbog čega je francuski prvak došao u iskušenje da ga proda. Najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje je ujedno i njegov omiljeni tim, Real Madrid, čiji predsjednik Florentino Perez sprema ponudu od gotovo 250 miliona eura.

Mbappe je pokušao na trenutak da zaboravi svu tu galamu oko njega i njegove budućnosti, a u Maroku se nalazi sa dobro poznatim licima i saigračima iz francuske reprezentacije poput Upamecana, Dembelea, Kolo Muanija...

No, španskim medijima je zapalo za oko jedno ime, a radi se o Edouardu Camavingi. Još jedan Mbappeov saigrač iz reprezentacije, ali ujedno i veliki prijatelj. Mogli bi njih dvojica vrlo brzo postati saigrači i u klubu.

Činjenica da je Mbappe s Camavingom na odmoru izazvala je popriličan broj komentara na društvenim mrežama zbog interesa Real Madrida za zvijezdu PSG-a.

Dapače, na društvenim mrežama ne libe se igrača Real Madrida nazvati 'agentom Camavingom' jer mu daju ključnu ulogu da Mbappe u narednim sedmicama sleti u Madrid.

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 2017. godine stigao u PSG. Prvu sezonu je proveo u klubu kao posuđen igrač Monaca, a zatim je otkupljen za 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski mediji uvjeravaju da Mbappe odlazi u Real Madrid, iako je teško predvidjeti hoće li se to zaista i dogoditi ovog ljeta ili će ipak za godinu dana kao slobodan doći u Španiju.

"Mbappe će se pridružiti Real Madridu. Katarski emir i Florentino Perez dogovorili su cijenu od 200 miliona eura + 50 miliona eura u bonusima", stoji u objavi francuskih medija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.