I katarskom emiru je dosta umišljenog Mbappea i sam je odlučio riješiti sve - "Uzmi ili ostavi"

Tamim bin Hamad Al Thani reagovao

I katarskom emiru je dosta umišljenog Mbappea i sam je odlučio riješiti sve - "Uzmi ili ostavi"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe saopštio je prije nekoliko dana kako će ostati u PSG-u do ljeta naredne godine i da će potom donijeti odluku o budućnosti. Međutim, nakon što je odbio ponudu za novi ugovor rukovodstvo kluba s Parka Prinčeva je okrenulo ploču i spremno je prodati prvu zvijezdu tima i u sve se uključio katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani.

Kylian Mbappe izluđuje PSG. Odbio je potpisati novi ugovor, ali želi ostati u klubu i u narednoj sezoni, te zatim donijeti odluku o budućnosti.

"Naredne sezone ostajem u PSG-u. Odluku o budućnosti donijet ću 2024. godine", poruka je Mbappea i dodaje:

"Mnogo toga se mogu desiti u godinu dana, posebno kada je u pitanju klub kao što je PSG", poruka je Kyliana Mbappea u razgovoru za Telefoot.

Međutim, PSG je dovoljno ljut da im ni Mbappe više nije bitan. Spremni su ga čak i prodati, a katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani lično je upoznat s kompletnom situacijom.

Oglasi

"Katarski emir je otvorio vrata za odlazak Kyliana Mbappea. Poslao je ultimatum klanu Mbappe na jučerašnjem sastanku - Ili potpišite produžetak saradnje ili će Kylian biti prodat", pišu francuski mediji.

Spreman je vlasnik PSG-a da proda najveću zvijezdu. Traži cifru od 200 miliona eura.

"Emir je jasno iznio svoj stav. Spreman je prodati Mbappea, ali ne ispod 200 miliona eura. Nada se da cifra može biti čak i veća, pa i rušenje samog transfer rekorda".

Transfer rekord drži upravo PSG koji je 2017. godine Brazilca Neymara ekipi Barcelone platio 222 miliona eura.

Međutim, teško da će taj rekord biti srušen s Mbappeom. Ne postoji ekipa koja će dati toliku cifru za igrača koji je narednog ljeta slobodan bez obzira što se radi o jednom od najboljih igrača svijeta.

Navodno je madridski Real spreman izdvojiti 120 miliona eura i vidjet ćemo šta će se desiti ovog ljeta s Mbappeom.

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 2017. godine stigao u PSG. Prvu sezonu je proveo u klubu kao posuđen igrač Monaca, a zatim je otkupljen za 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Parizu je 24-godišnjak postao jedan od najboljih na svijetu. Porušio je brojne rekorde i u 260 odigranih utakmica ima učinak od 212 golova i 98 asistencija.

Top Komentari

komentator1
Emir je ime i pise se velikim pocetnim slovom
2 1
Benz
Dobice onu stvar da izbije oci
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije