Nekada zvijezde Real Madrida, danas slobodni igrači: Ko će ih dovesti?

Isco i James Rodriguez

Nekada zvijezde Real Madrida, danas slobodni igrači: Ko će ih dovesti?

Eldar Ganibegović

Nekada su bili zvijezde Real Madrida. Igranje u ovom klubu bio je i vrhunac njihove karijere, a sada su definitivno dva najbolja slobodna igrača u ovom momentu.

Uzbuđenja na transfer pijaci su odavno počela. Klubovi posluju i za obeštećenja daju veliki novac, a neke igrače moguće je dovesti potpuno besplatno jer nemaju klub.

Dva definitivno najbolja slobodna igrača u ovom trenutku su bivše zvijezde Real Madrida, Kolumbijac James Rodriguez i Španac Alarcon Isco.

Rodriguez je bez kluba još od aprila ove godine kada je napustio grčki Olympiacos nakon samo devet mjeseci provedenih u klubu iz Pireja.

Iz Real Madrida je otišao 2020. godine u Everton i tada mu je karijera krenula silaznom putanjom, a igrao je još za Al-Rayyan u Kataru.

Oglasi

Kada je Isco u pitanju, on je na početku minule sezone iz Real Madrida prešao u Sevillu, ali se stvari nisu odvijale kako je zamišljao.

Nakon samo četiri mjeseca napustio je tim s Ramon Sanchez Pizjuan stadiona i već više od pola godine je bez kluba.

Praktično je imao dogovoren prelazak u Union Berlin, ali je to propalo i vidjet ćemo gdje će španski veznjak nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče slobodnih igrača na području Balkana, izdvajaju se srbijanski veznjak Filip Đuričić i stoper Nikola Maksimović. Tu je i hrvatski veznjak Filip Bradarić. 

Kada su u pitanju naši fudbaleri, tu su imena poput Benija Redžića, Adnana Bašića, Rijada Kobiljara, Amera Ordagića, Adnana Šećerovića, Dejana Maksimovića, Aldina Čajića...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi