Englez je u međuvremenu bankrotirao

Propali fudbaler bio pred potpisom za Real, ali jedan čovjek mu je sve pokvario: "Hvala ti!"

Admin Čaušević

Potpisivanje za neki klub, stavljanje konačnog potpisa na ugovor  ponekad ovisi o tankoj niti i nizu odluka koje se ne ostvare uvijek. To se desilo fudblaeru koji je ne svojevremeno bio briljantan na terenu, a početkom ove godine je bankrotirao. 

Jermaine Pennant, bivši brzonogi fudbaler nekolicine klubova iz Premiershipa imao je dogovor sa Real Madridom 2009. godine i trebao je da potpiše.

Ovaj 40-godišnjak jamajčanskog porijekla je za ostrvske medije ispričao kako mu je propao transfer mđu Kraljevski klub.

"U mojoj zadnjoj godini u Liverpoolu, u januaru sam potpisao predugovor s Real Madridom. Trener je u to vrijeme bio Juande Ramos."

"Pozvali su me jer je Real Madridu trebao desni vezni igrač. Slobodan sam, poptisat ću makar bio i na klupi", rekao je on za talkSPORT.

"Predsjednik je sve dogovarao Juandeu iza leđa i on se naljutio. Kad smo ga namjeravali definitivno potpisati, Juande je bio razočaran."

"Kazo je da je sve napravljeno njemu iza leđa i da ne želi moj potpis i nikada nije došlo do potpisa. Dakle, hvali ti Juande", pomalo sarkastično je poručio Pennant.

Juande Ramos je bio taj koji je spriječio Pennantov transfer u Real

Kada mu je istekao ugovor na Anifeldu Pennant je ipak stigao u Španiju, ali u Zaragozu gdje je proveo jednu sezonu i na 26 mečeva nije postigao gol.

Tokom karijere igrao je za nekoliko velikana engleskog fudbala poput Liverpoola i Arsenala, a u svojim vitrinama ima medalju osvajača FA Cupa sa Topnicima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od fudbala se oprostio prije pet godina, a u jesen karijere je igrao u Indiji i Singapuru te nizu niželigaša na Ostrvu. Iako je bio standardan za omladinske selekcije nikad nije zaigrao za A reprezentaciju Engleske.

Poznato je po bahatom i raskošnom životu zbog čega je u januaru ove godine proglasio bankrot te njegovi dugovi iznose više od milion funti.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.