Zabio je pijan i sa elektronskom narukicom oko noge: Živio je "sodomu i gomoru", sada je propalica

Imao je buran život, sada je bez prebijene kinte

Zabio je pijan i sa elektronskom narukicom oko noge: Živio je "sodomu i gomoru", sada je propalica

Admin Čaušević

Bankrot je stigao nakon što je potrošio svoje bogatstvo i protračio talenat tokom karijere u kojoj je zarađivao 80.000 funti sedmično koja je obećavala toliko, ali je bila sramotna zbog boravka u zatvoru i igranja u Premijer ligi sa GPS narukvicom oko zgloba.

Bez novca je ostao baš kada je trebao napuniti 40 godina, jer se borio s demonima u svom privatnom životu, uključujući probleme s alkoholom, ženskarenje i godinama borbe protiv zavisnosti od kockanja zbog koje je ostao u dugovima od milion funti.

Ali u svakoj nesreći ima i poneka dobra vijest. Ovaj propali bivši fudbaler je pronašao ljubav s manekenkom i glumicom Jess Impiazzi nakon niza drugih neuspješnih veza.

Jedna od njegovih bivših bila je i glumica Jennifer Metcalfe, čiju je dizajnersku mačku ubio fudbalerov pas Akita i prikrio uz pomoć tima čistača i prijatelja koji su zakopali tijelo.

Riječ je o Jermaineu Pennantu, bivšem reprezentativcu Engleske te zvijezdi Premiershipa. Nekadašnjem brzonogom krilnom fudbaleru koji između ostalih nastupao za Arsenal i Liverpool.

Sa samo 15 godina je potpisao ugovor od 2 miliona funti nakon što je debitovao az Arsenal kao 16-godišnjak.

Oglasi

Postigao je hat-trick na svom prvom meču kao starter u Premiershiu kada je imao 20 godina. Kasnije je priznao da je bio na zabavi do 6 ujutro na dan utakmice.

Godine 2005. bio je u zatvoru na tri mjeseca zbog vožnje u pijanom stanju dok je diskvalifikon nakon što je mercedesom svog prijatelja udario u stub rasvjete.

Uvijek je volio skupa vozila 

Nakon 30 dana u zatvoru pušten je na slobodu, a njegov klub Birmingham City stao je uz njega. Postao je prvi igrač koji je zaigrao u Premijer ligi sa elektronskom narukvicom na gležnju.

Njegova fudbalska karijera je nastavljena velikim transferom koji se preselio u Liverpool, tada je zaradio ogroman novac, ali igrao i finale Lige prvaka prije nego što je pao u nemilost.

Tokom jednog ludog noćnog provoda u Real Saragosi u Španiji, zaboravio je da ima Porsche, ostavivši ga sa ključem na sjedištu ispred stanice. Kasnije ga je podigao nakon pet mjeseci parkinga koje je trebalo platiti.

Oglasi

Dugo godina je bio u braku sa Alice Goodwin

Njegov ljubavni život je takođe bio težak, posebno sa bivšom suprugom Alice Gudvin, sa kojom je bio u stalnoj vezi.

Jedna ljubavnica, glamurozni model Amii Grove, postala je ljuta zbog njegove prevare nakon što je u njihovom krevetu pronašla gaće. Zatim ga je zaključala u stan od 1.1 miliona funti, bacila 30.000 funti njegove dizajnerske odeće kroz prozor i razbila njegov voljeni X-Box.

Nakon 15 klubova u 19 godina, Pennantova fudbalska karijera završila je bez dostignuća koja su mnogi očekivali kada je kao 16-godišnjak postao velika nada Engleske.

Nakon odlaska u penziju zaradio je novac na posljednjoj seriji Celebrity Big Brother i medijskim obavezama, uključujući jednu priliku u kojoj je optužen da je bio pijan na Sky Sports News-u. 

Oglasi

Znao bi često biti u akciji pred kamerama tokom Big Brothera. Jednu od scena možete pogledati ovdje.

Početkom godine Okružni sud Birminghama izdao jednogodišnji nalog za bankrot bivšoj zvijezdi Premijer lige nakon što je ustanovljeno da duguje novac na sve strane.

"Najiskrenije, mogao sam biti milijarder. Napravio sam toliko pogrešaka, ali nisam znao kako se nositi sa stvarima i nisam razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Prozvali su me lošim dečkom, no u stvarnosti sam bio samo nesiguran klinac koji nije znao što radi"

Potražite više informacija na temu Premier league:

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cml5E70K25B/?hl=en[/instagram]

"Ako bih mogao reći jednu stvar mladim igračima, to bi bilo: pobrinite se da dobijete pomoć, dobar savjet i da budete okruženi pristojnim ljudima", poručio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi