Nerealne scene stižu iz Španije: Realu nije bio dovoljan poklonjeni penal ni 130 minuta igre!

Eldense u Segundi nakon 60 godina

Nerealne scene stižu iz Španije: Realu nije bio dovoljan poklonjeni penal ni 130 minuta igre!

Admin Čaušević

Fudbalska sezona u Španiji je okončana tek u nedjelju i to na veoma dramatičan način. Riječ je o susretu razigravanja za ulazak u Segundu, odnosno drugi nivo španskog fudbala.

Nakon što je u prvom meču između Real Madrid Castille i Eldensea bilo 1:1, revanš susret igran u mjestu Elda u blizini Valencije je bio i više nego dramatičan.

Poslije skoro 130 minuta igre konačan rezultat glasio je 3:3, a Eldense je promociju izborio zbog bolje pozicije u regularnom dijelu sezone od drugog tima Kraljeva.

Izabranici Raula Gonzaleza su odlično ušli u utakmicu, imali su dva gola prednosti preko Marina i Dotora te su bili na pravom putu ka Segundi.

Oglasi

Ipak borbeni domaćin se nije predavao te je preko Nieta i Bernala vratio stvari na početak pa se igrao produžetak koji je donio veliku dramu.

Do novog vodstva stigao je Real i to zahvaljujući poklonjenom penalu kada je u 108. minuti loptu u mrežu plasirao Arribas.

Međutim, Eldense je ponovo uspio da izjednači i to u 114. minuti kada je zabio Ortuno za 3:3. Produžetak je produžen za čak 7 minuta, Real je duboko u nadoknadi tražio novi penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je nevjerovatno slavlje, a veliki broj navijača domaćina je po po posljednjem zvižduku utrčao u teren.

Za Eldense je ovo treća promocija u nizu te će u sljedećoj sezoni igrati u Segundi, po prvi put u posljednjih 60 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ko o cemu cauš o Realu hahahah ako je penal poklonjen sta onda reci za cisti faul kod 3 gola eldense
2 0
Squadron
Novinaru ti treba da budes objektivan, i da budala vidi da je poklonjeno ili ne, ti treba da ostanes objektivan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi