U klub stiže i Mislav Orišić

Mijenjaju se uslovi oko transfera Brune Petkovića

Midhat Šljivak

Napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković (28) još uvijek nije završio transfer u Trabzonspor. Iako su turski mediji objavili da je stvar već gotova, hrvatski fudbaler je odlučio promijeniti uslove koje traži, pa će se nova runda pregovora obaviti u Sloveniji, gdje se Dinamo priprema za novu sezonu.

Bruno Petković još uvijek nije igrač Trabzonspora. Turski tim je Dinamu ponudio tri miliona eura za usluge ovog 28-godišnjeg napadača i vjerovali su da je posao završen.

Međutim, napadač Dinama odlučio je promijeniti uslove oko ugovora kojeg traži. Turski mediji pišu kako je Petković postavio nove uslove i da će se o njima pregovarati u Sloveniji, gdje je Dinamo na pripremama.

Nije poznato kakve je finansijske uslove postavio hrvatski napadač pred ekipu Trabzonspora, ali nema dileme da će i on biti sasvim dobro plaćen u Turskoj.

Dok još uvijek pregovaraju o dolasku Petkovića, Trabzonspor je veoma blizu da završi transfer još jednog hrvatskog ofanzivca. To je Mislav Oršić.

Ovaj 30-godišnji krilni napadač već je dogovorio sve uslove s turskim klubom. Preostalo je da se Trabzonspor dogovori sa Southamptonom, no tu ne bi trebalo biti previše problema.

Oršić je u engleskom klubu otpisan. Tu nije pokazao ništa u proteklih šest mjeseci i među prvima je stavljen na transfer listu.

Neće ovaj 30-godišnjak dugo čekati na novi klub. Sve bi trebalo biti završeno već danas i ostaje da se posao službeno potvrdi.

Podsjetimo, ekipu Trabzonspora s klupe predvodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica na čije insistiranje klub i želi dovesti ovu dvojicu napadača iz svoje države.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dres tima iz Trabzona nosi i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, a pored njega s naših prostora tu su još Lazar Marković i Enis Bardhi.

Ovaj klub je proteklu sezonu završio na šestom mjestu turske Super lige, a Nenad Bjelica u novoj želi napad na sami vrh tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.