Sada je i zvanično: Niko Janković novi igrač Rijeke

Kako smo prije dva dana i najavili

Sada je i zvanično: Niko Janković novi igrač Rijeke · Zvanično

Eldar Ganibegović

Bivši igrač Zrinjskog od danas je i zvanično igrač NK Rijeka, kako je SportSport.ba i najavio prije dva dana.

Prije dva dana je potvrđeno za SportSport.ba, a danas je i zvanično - Niko Janković je novi fudbaler NK Rijeka.

Nakon što je posljednju polusezonu u ovom klubu proveo kao posuđen igrač Dinama, sada je stavio potpis na trogodišnji ugovor.

"Hvala svim na dobrodošlici. Rijeka i ja smo kliknuli od samog početka, moja je želja postati igrač Rijeke i hvala stručnom štabu što su mi to omogućili", rekao je, između ostalog, Niko Janković po dolasku u Rijeku.

Jasno je da je veliku ulogu u ovom transferu odigrao i Sergej Jakirović, bh. trener koji ga je početkom 2022. godine doveo na posudbu u Zrinjski, a potom i u Rijeku nakon što je on otišao tamo.

U protekloj polusezoni Janković je u dresu Rijeke nastupio 10 puta u HNL, te postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Oglasi

Na svojoj Facebook stranici odlučio se zahvaliti Dinamu na svemu što je tamo prošao, te je poslao poruku Armadi, navijačima Rijeke, te najavio borbu za titule u Hrvatskoj i što bolji plasman u Konferencijskoj ligi.

"Želim da se zahvalim Dinamu na svemu, dva puta sam bio član ovog tima, prvo od 2010. pa onda opet od 2016. godine i mnogo sam naučio i napredovao u ovom klubu.

Sada sam, nakon polusezone gdje sam bio pozajmljen igrač, novi igrač NK Rijeka. Armada, jedva čekam ponovo zaigrati pred vama i idemo zajedno po pehare u Hrvatskoj i što bolji plasman u Konferencijskoj ligi", napisao je Janković.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0X1mPepTgwwMj3LBqjyJQouePs88cktSWuwSDDmGJ1k84JJ5W7yCp9teeABpMw4Lel&id=100086799758047[/facebook]

Jasno je da će Janković biti veliko pojačanje za Rijeku, koju je Sergej Jakirović sa dna doveo do plasmana u Evropu i u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika duela između ekipa Dukagjinija s Kosova i Europe s Gibraltara.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Janković je do sada u karijeri još nastupao za Goricu i Slaven Belupo, a kao tinejdžer bio je i u Stuttgartu. Kao dijete igrao je za Trnje u Zagrebu, no još 2010. godine prelazi u Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Dobro dosao nazad Niko.
0 0
user1681500506
Niste normalni, koka briga Za Rijeku i Za Niku pisete o drugoj zemlji i ligi halo ba sta je vama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi