Jakirović završio sjajno pojačanje za Rijeku: Niko Janković uskoro i zvanično igrač Riječkih bijelih

Potpisat će ugovor

Jakirović završio sjajno pojačanje za Rijeku: Niko Janković uskoro i zvanično igrač Riječkih bijelih

Eldar Ganibegović

Miljenik Sergeja Jakirovića, Niko Janković, nastavit će karijeru u ekipi Rijeke, nakon što je u dresu ovog kluba proveo na posudbi proteklu polusezonu.

Kako su prenijeli mediji u Hrvatskoj, a što je potvrđeno i za SportSport.ba, sjajni 21-godišnji veznjak Niko Janković potpisat će ugovor s Rijekom.

On je u dresu tima s Rujevice nastupao kao posuđen igrač zagrebačkog Dinama protekle polusezone, te je na 19 utakmica u HNL postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Očigledno je Janković miljenik Sergeja Jakirovića koji ga je prvo doveo na posudbu u Zrinjski u zimu 2022. godine i nimalo nije pogriješio, jer je Janković pokupio simpatije u Mostaru za samo godinu dana provedenih u klubu.

Osvojio je sa Zrinjskim titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a onda je na ljeto eksplodirao u Evropi i bio junak Plemića u mečevima protiv Tirane i Tobola u 2. i 3. pretkolu Konferencijske lige.

Protiv Tirane je zabio golčinu u revanšu, da bi onda digao cijelu Bosnu i Hercegovinu na noge pogotkom protiv Tobola direktno iz kornera, koji je Zrinjskom trasirao put do play-offa. 

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg2jA6WAhSX/[/instagram]

Nakon toga, Sergej Jakirović odlazi zimus u Rijeku, te je odmah doveo i Niku Jankovića koji je prekinuo posudbu u Zrinjskom i prešao na Rujevicu.

Jasno je da će Janković biti veliko pojačanje za Rijeku, koju je Sergej Jakirović sa dna doveo do plasmana u Evropu i u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika duela između ekipa Dukagjinija s Kosova i Europe s Gibraltara.

Janković je do sada u karijeri još nastupao za Goricu i Slaven Belupo, a kao tinejdžer bio je i u Stuttgartu. Kao dijete igrao je za Trnje u Zagrebu, no još 2010. godine prelazi u Dinamo. 

Niko Janković pobrao sve simpatije u Bosni i Hercegovini

Mladi hrvatski veznjak je nakon pomenutog pogotka protiv kazahstanskog Tobola dao izjavu u kojoj je pokupio simpatije u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

"Želim samo napomenuti da ovaj gol i pobjedu posvećujem našem šefu Sergeju Jakiroviću i cijeloj Bosni i Hercegovini i čitavom Mostaru. Ovo je divota za vidjeti", poručio je tada, između ostalog, Janković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Dobro došao nazad Niko. Pametan potez, sad pokaži što znaš. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi