"Stijena sa Balkana": Kolašinac će u Tursku, ali ne u Fenerbahce?

Špekuliše se o transferu

"Stijena sa Balkana": Kolašinac će u Tursku, ali ne u Fenerbahce?

Admin Čaušević

Sead Kolašinac se nalazi u grupi bh. fudbalera koji su iza sebe imali odličnu klupsku sezonu, a ubrzo im ističi ugovor te su slobodni u izboru svoje sredine. Tako bi iskusni bek karijeru mogao nastaviti u Turskoj.

Kolašinac je bio zaista odličan u dresu Marseilla pod vodstvom Igora Tudora te nosi velike zasluge zašto je klub sa Azurne Obale izborio kvalifikacije za Ligu prvaka.

Standardnom bh. reprezentativcu krajem mjeseca ističe ugovor, a video s posvetom Marselliea uzburkao je misli navijača ovog kluba.

Naime, francuski velikan je na društvenim mrežama objavio sažetke u kojoj je "Stijena sa Balkana", kako su ga nazvali u Marsellieu, bio jedan od ključnih elemenata u minuloj sezoni.

Bivši igrač Arsenala i Schalkea 04 je upisao 41 nastup u svim takmičenjima uz postignuta četiri gola te ostvarenu asistenciju.

Oglasi

Kako još uvijek nije produžio ugovor velike su mogućnosti da bi popularni Seo krajem mjeseca mogao napustiti jedinog francuskog prvaka Evrope.

Nakon potpisa Edina Džeke za Fenerbahce turski mediji su plasirali da bi upravo Dijamant mogao posredovati u transferu Kolašinca u Istanbul.

Međutim, sada iz Turske stižu druge informacije jer Kolašinca u svojim redovima želi vidjeti Trabzonspor kojeg sa klupe predvodi Nenad Bjelica.

Prema nekim informacijama sastanak će se održati ove sedmice, pa ostaje da se vidi da li će pregovori uroditi plodom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim, Džeke i Kolašinca među bh. reprezentativcima koji imaju slobodne papire u izboru nove sredine nalaze se i Gojko Cimirot koji je napustio Standard Liege.

Ljetni prijelazni rok je praktično tek počeo i sigurno je da će u narednim sedmicama biti još špekuliacija, ali i transfera vezanih za popularne Zmajeve.

Top Komentari

struja
Suplja ti stijena
0 1
zajko4
A ja igraca i k...a,dobar za pilane balvane nosat...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi