Stigao iz Chelseaja

Potvrđen najveći transfer u Engleskoj ovog ljeta: Kai Havertz novi igrač Arsenala! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Njemački fudbaler Kai Havertz novi je fudbaler Arsenala, potvrdio je londonski klub.

Zvanično je potvrđen i najveći odnosno najskuplji transfer do sada u Engleskoj ovog ljeta, a to je onaj Kai Havertza iz Chelseaja u Arsenal.

Topnici su zvanično potvrdili dolazak njemačkog fudbalera, koji na Emirates stiže za iznos od 70 miliona eura koli će Arsenal platiti svoj rivalu. 

"Uzbuđeni smo što smo doveli Kaija u klub i svi su se potrudili da ovaj posao bude završen. Kai je uzbudljiv dodatak našem timu, koji će donijeti odličan kvalitet napada i svestranost", rekao je sportski direktor Arsenala i dodao:

"Kao iskusnog 24-godišnjaka, njegovo potpisivanje predstavlja još jedan važan korak u jačanju naše mlade jezgre talentovanih igrača koje imamo u Arsenalu. Radujemo se saradnji sa Kaijem."

"Kai je igrač vrhunskog kvaliteta. Ima veliku svestranost i inteligentan je igrač. On će donijeti dodatnu snagu u naš vezni red i raznolikost u našu igru. Želimo dobrodošlicu Kaiju i njegovoj porodici u Arsenal i svi smo uzbuđeni što ćemo početi da radimo s njim kada uskoro počnemo sa predsezonskim treninzima", kazao je menadžer Mikel Arteta, dok je Kai Havertz istakao:

"Za mene je super uzbudljivo što sam se pridružio ovom nevjerovatnom klubu i postao dio porodice Arsenala. Ovaj klub ima tako veliku historiju i nadam se da možemo postići mnogo toga. Mentalitet u timu Arsenala je veoma visok i to možete osjetiti. To je bio jedan od razloga zašto je bilo tako teško igrati protiv Arsenala u posljednje vrijeme.

Cilj je osvajanje trofeja i dati ću sve da to uradim za navijače i sve u klubu. Sada se radujem susretu sa svim igračima i osobljem kada krene predsezona."

Havertz će se pridružiti svojim novim saigračima na predsezonskom treningu početkom jula i nosit će dres s brojem 29.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je kao dijete igrao za Mariadorf i Aachen da bi 2010. godine prešao u Bayer Leverkusen s kojim je 2016. godine potpisao profesionalni ugovor.

U Chelsea odlazi 2020. godine za iznos od 80 miliona eura, a godinu dana kasnije je postao heroj ovog kluba kada je postigao jedini gol u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i tako donio drugi naslov prvaka Evrope Plavcima iz Londona. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.