Novi dan, nova velika zvijezda u Saudijskoj Arabiji: "Teško je bilo reći zbogom"

Mendy potpisao za Al Hilal

Novi dan, nova velika zvijezda u Saudijskoj Arabiji: "Teško je bilo reći zbogom" · Zvanično

Edmir Škorić

Senegalski golman Edouard Mendy završio je transfer iz Chelseaja u Al Ahli, a na društvenim mrežama pismom se oprostio od sada već bivšeg tima.

Nakon tri sezone provedene u zapadnom Londonu, Mendy je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Hilalom, najvećim klubom iz Saudijske Arabije, koji će uz Al Ittihad i Al Nassr voditi bitku za naslov prvaka zemlje, ali i za osvajanje azijske Lige prvaka u narednom periodu.

31-godišnjak će se najviše pamtiti na Stamford Bridgeu po glavnoj ulozi u pobjedničkom nizu Lige prvaka 2020.-21., gdje je primio samo dva puta u sedam nokaut utakmica.

Pridružit će se bivšim saigračima Kalidouu Koulibalyju i N'Golou Kanteu u prelasku u Saudijsku Arabiju ovog mjeseca, dok se očekuje da će im se pridružiti Hakim Ziyech. Ziyech ide kod Ronalda, Kante kod Benzeme, a Mendy će se udružiti sa Koulibalyjem.

Oglasi

Mendy je spremio i oproštajno pismo koje je podijelio na društvenim mrežama.

"Dok se pripremam započeti novo poglavlje u svojoj karijeri, teško mi je reći zbogom. Bile su to nevjerovatne tri godine nošenja dresa Chelseaja, tokom kojih smo postigli velike uspjehe, uključujući osvajanje Lige prvaka, UEFA Superkupa i FIFA Svjetskog klupskog prvenstva.

Želim se iskreno zahvaliti Romanu, Marini, Petru, Christopheu i cijelom osoblju koji su mi omogućili da predstavljam ovaj prestižni klub. Zahvalan sam svojim trenerima i cijelom osoblju na neprocjenjivim lekcijama i rastu koji sam doživio.

Posebna zahvala ide svim mojim saigračima na nezaboravnom zajedničkom putovanju. Također želim izraziti duboku zahvalnost svim navijačima na njihovoj nevjerovatnoj podršci tokom mog boravka u Chelseaju.

Iako je vrijeme da okrenem novu stranicu. Iskreno želim klubu nastavak uspjeha s novim vlasnicima i brojne naslove u godinama koje dolaze".

Mendy se prvobitno pridružio Chelseaju 2020. iz Rennesa i pomogao klubu da osvoji Ligu prvaka u svojoj prvoj sezoni, usput zadržavši rekordnih devet puta mrežu sačuvanom.

To je dovelo do osvajanja nagrade za najboljeg FIFA-inog golmana za 2021. godinu, budući da je također nastupio za svoju zemlju u uspješnom osvajanju naslova AFCON-a te godine.

No, nakon što je slomio prst i pao u formi, te Chelsea doživio značajne promjene u rukovodstvu i stručnom štabu, Mendy je izgubio mjesto pored Kepe Arrizabalage i klub je bio spreman da ga proda, pa je sada to i učinio. Vjeruje s da je transfer vrijedio oko 18 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi