Transfer nije ni potvrđen, a već postoji video intervju Havertza u dresu Arsenala

Odabrao je i broj

Transfer nije ni potvrđen, a već postoji video intervju Havertza u dresu Arsenala

Edmir Škorić

Navijači Arsenala s nestrpljenjem očekuju službenu potvrdu 65 miliona funti vrijednog transfera Kaija Havertza iz Chelseaja, no već je procurio igračev intervju u dresu kluba iz sjevernog Londona.

Ove sedmice očekuje se da Arsenal i Chelsea potvrde transfer njemačkog reprezentativca, ali na internetu već postoje fotografije igrača u dresu Arsenala.

Zapravo, procurio je kratki najavni video koji prikazuje 24-godišnjaka kako pozira pred kamerama, dok je davao intervju kao Topnik. To je bilo spremno za objavu nakon što transfer bude služben, ali je nekim čudom već sada dospio u javnost.

Havert je nosio Arsenalov crveno-bijeli dres sa brojem 29, kojeg je nosio i u Chelseaju, te Bayer Leverkusenu, a u čast njegovog brata.

"Moj brat i ja smo koristili broj 29 kada smo igrali FIFA 05 i kreirali sebe na toj igrici", poručio je Havertz.

Oglasi

"Kada sam bio dijete stalno sam igrao FIFA-u ili PES s mojim bratom. Pravili smo svoj lik na tim igricama i moj brat je uvijek koristio broj 29 na svom dresu. Kada sam postao profesionalac i potpisao za Leverkusen pitali su mi koji broj želim, a ja sam pitao koji su slobodni. Kada su rekli broj 29 nisam imao dilemu i zbog brata sam izabrao taj broj".

"Osjećam se super uzbudljivo. Tako mi je drago što sam se pridružio ovom sjajnom klubu s tako velikom poviješću. Bit će uzbudljivo", rekao je Havert u videu koji je procurio prije zvanične prezentacije, a još je dodao:

"Doživio sam to (Arsenalov talent) nekoliko puta. Jednostavno se vidi porodični mentalitet koji momčad ima na terenu i izvan njega".

Na pitanje o igranju Lige prvaka, Havertz je rekao: “Mislim da je Liga prvaka poseban turnir i mislim da svaki nogometaš voli tamo igrati. Imao sam sreću osvojiti trofej i za mene je to bio najbolji osjećaj koji sam ikada imao.”

Oglasi

Ofanzivni veznjak slavno je zapečatio Chelseajev drugi trijumf u Ligi prvaka 2021. godine kada je zabio gol odluke protiv Manchester Cityja u finalu.

Ipak, usprkos svom trenutku slave, bivši čudesni klinac izdržao je teške tri godine u Chelseaju, gdje je nastupao na raznim pozicijama, uključujući i onu centralnog napadača.

Utjecaj Mikela Artete je navodno bio veliki faktor u uvjeravanju Havertza da napusti Chelsea i odabere gradske rivale. Očekuje se da će biti angažovan kao drugi napadač, krilo ili lijevi napadački vezni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Havertz je za Plave postigao 32 gola u 139 nastupa. Za Die Mannschaft već je odigrao 37 utakmica i zabio 13 puta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi