Jedna od najvećih ovoljetnih saga je gotova - Declan Rice odlazi za 120 miliona eura!

Historijski transfer Topnika

Jedna od najvećih ovoljetnih saga je gotova - Declan Rice odlazi za 120 miliona eura!

Edmir Škorić

Već dugo se špekuliše o tome gdje će engleski veznjak Declan Rice nastaviti karijeru, a sada smo na samom kraju sapunice koja je bila prepuna zaokreta.

Rice je prvo bio maltene potvrđen kao novi igrač Arsenala, pa je odjednom bio na korak od Bayerna, koji ga je zaista svim silama nastojao dovesti, a onda se u igru uključio i novi prvak Evrope, Manchester City.

Međutim, Bayern se povukao, potom i Manchester City, pa je pobjednu odnio Arsenal, čija ponuda od 120 miliona eura nije mogla da se odbije u susdjedstvu, odnosno u West Hamu.

Vjeruje se da će ubrzo biti postignut konačan dogovor između londonskih klubova, dok sam igrač nema ništa protiv transfera u Arsenal, s kojim će igrati Ligu prvaka, ali i boriti se za trofeje.

Uspije li dogovor, Rice bi postao najskuplji engleski nogometaš u historiji. Priča se da Arsenal želi platiti naknadu za transfer u razdoblju od pet godina. Zasad je na vrhu te liste Jack Grealish (27). Iz Aston Ville je 2021. prešao u Manchester City za 117 miliona eura.

Oglasi

On će biti najveće pojačanje Arsenala ovog ljeta, ali ne i jedino veliko. Jasno je da je dogovoren transfer Kaija Havertza iz Chelseaja. Nijemac je već snimljen u dresu Arsenala dok se sprema službena potvrda transfera i zvanična prezentacija na Emiratesu.

Još jedan igrač kojeg žele Topnici je mladi igrač Southamptona, 19-godišnji Romeo Lavija a za njega će morati platiti 50 miliona eura.

Arsenal ovog ljeta dovodi zaista sjajne igrače i spreman je da napravi još jednu sezonu za pamćenje, a u kojoj bi ipak osvojio trofej. U prošloj se dosta dugo trkao sa Manchester Cityjem, a na kraju ipak ostao bez zraka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Havertz i Rice smatraju se vrhunskim pojačanjima, no vjeruje se da na tome neće stati i da se već radi na još nekim velikim dolascima.

Inače, Rice će ujedno postati Arsenalov najskuplji transfer, te će sa trona skinuti Nicolasa Pepea koji je iz Lillea 2019. godine došao za 80 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Uhhh prelazi are nas sa ovom bordo slikom. Mislili smo da je Sarajevo opet postavilo neki visi standard. Pobice(te) nas ako se ovako nastavi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije