Dugo je bez posla

Da li se Zidane ovom izjavom nudi PSG-u, Realu ili reprezentaciji Francuske?

Eldar Ganibegović

Zinedine Zidane otkrio je kojeg bi fudbalera volio trenirati, a tom izjavom, smatraju fanovi u Francuskoj, vrlo moguće i da se nudi na jedan od tri posla s kojima se svakako već dugo povezuje.

Zinedine Zidane u trenerskoj karijeri je vodio Real Madrid Castillu i dva puta Real Madrid, te je bez posla još od ljeta 2021. godine.

Legendarni francuski fudbaler, a sada 51-godišnji stručnjak, povezivao se s mnogim poslovima u posljednje vrijeme, ali je sve to odbijao, pa i milione iz Saudijske Arabije.

Povezuje se već dugo s preuzimanjem PSG-a, francuske reprezentacije, ali i s povratkom u Real Madrid, te je posljednjom izjavom dao naslutiti gdje bi volio nastaviti trenersku karijeru.

Novinare je zanimalo kojeg bi fudbalera Zidane volio trenirati, a izbor je pao na Kyliana Mbappea, trenutno jednog od najboljih fudbalera svijeta.

"Kada ste trener i postoji igrač kao što je Kylian Mbappe, normalno je i da želite da ga trenirate. Mnogo stvari može da se desi, moguće je da će se desiti jednog dana.

On je igrač koji na pravi način nosi dres Francuske. U svakom slučaju, divim se onome što radi", rekao je Zidane za L'Equipe.

Fanovi u Francuskoj shvatili su ovu izjavu kao da se Zidane nudi za poziciju selektora Francuske ili trenera PSG-a kako bi trenirao Mbappea, no još jedna opcija je na stolu.

Naime, postoji mogućnost da se Zidane vrati u Real Madrid na ljeto 2024. godine kada ističe ugovor Carla Ancelottija, a s prelaskom u ovaj klub se povezuje i sam Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da vidimo šta će se dogoditi i gdje će Zidane nastaviti karijeru, no treba reći da je vrlo realna mogućnost da mu se želja ostvari i da trenira Mbappea. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti