Dolaze mu na noge, mole, nude ogromno bogatstvo, ali Zinedine Zidane neće ni da čuje
Zinedine Zidane najavio je povratak trenerskom poslu, ali redovno odbija PSG (Foto: EPA)

Redovno 'odjavljuje' velikana

Dolaze mu na noge, mole, nude ogromno bogatstvo, ali Zinedine Zidane neće ni da čuje

M. Šljivak

Zinedine Zidane je prije nekoliko mjeseci najavio povratak trenerskom poslu. Nekadašnji trener Real Madrida uzeo je dvogodišnju pauzu od posla, a u prethodnom periodu se povezivao s brojnim klubovima među kojima je i PSG. Francuski velikan ponovo je prethodnih dana zvao Zizoua, bogati šeici su nudili ogroman ugovor, ali on je rekao 'NE'.

Zinedine Zidane već je dvije godine van fudbala. Legenda francuskog fudbala 2021. godine je napustio Real Madrid nakon još jedne veoma uspješne epizode na klupi kraljevskog tima i od tog trenutka se konstantno povezuje s brojnim timovima.

Manchester United, Newcastle, Real Madrid, Juventus i PSG konstantno su se povezivali s legendarnim Zizouom, a on je sve mirno posmatrao i uživao je u odmoru sa suprugom.

Krajem prošle godine najavio je povratak trenerskom poslu. Nadao se da će dobiti šansu na klupi reprezentacije Francuske i pretrpio je veliko razočarenje kada je Fudbalski savez Francuske odlučio zadržati Didiera Deschampsa.

Zidane je navodno zainteresovan za posao u Juventusu. Međutim, od tog posla neće biti ništa jer u torinskom klubu ostaje Massimiliano Allegri, a prethodnih dana ponovo je PSG pokušao da ga angažuje.

Oglasi

Francuski prvak otpustio je Christophera Galtiera nakon samo jedne sezone. Brojna imena se povezuju s njima, a bogati katarski šeici odlučili su doći na noge 50-godišnjem stručnjaku.

Nudili su mu apsolutno sve. Ponudili su mu ogroman ugovor, doslovno ga na koljenima mole da preuzme PSG, no Zidane je kao pravi gospodin odlučio odbiti još jednu ponudu.

Njegova želja je i dalje selektorska pozicija u Francuskoj. Taj posao je poprilično dalek jer Deschamps ima ugovor do 2026. godine, no očigledno da je Zizou spreman sačekati kiks svog nekadašnjeg reprezentativnog kolege i eventualne ranije promjene na trenerskom mjestu.

Do novca Zidaneu nije stalo. Ima ga sasvim dovoljno da živi mirno do kraja života i mnogo puta je pokazao da mu cifre nisu bitne jer je nekoliko puta odbio PSG, ali i ponude iz Engleske.

Zidane je, podsjetimo, kompletnu trenersku karijeru odradio u Real Madridu. Ona nije trajala dugo, ali je uspio osvojiti gotovo sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kraljeve je legendarni Francuz vodio od januara 2016. do juna 2018. godine, a zatim od marta 2019. do juna 2021. godine i uzeo je čak 11 trofeja.

Tri puta je Real pod njegovim vodstvom osvajao Ligu prvaka, dva puta su bili šampioni Španije, tri puta pobjednici Superkupa Španije, a tu su još dva Superkupa Evrope i klupskog prvaka svijeta.

Top Komentari

user1654896791
Zz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi