Zidane objasnio zašto je Ronaldo iznad Messija: "Niko nije napravio ono što je on"

Smatra Portugalca najboljim u historiji

Zidane objasnio zašto je Ronaldo iznad Messija: "Niko nije napravio ono što je on"

E. Škorić

Zinedine Zidane nedavno je postao popularan na nogometnom Twitteru jer je dio baze obožavatelja iskopao njegove stare komentare na raspravu Cristiana Ronaldo protiv Lionela Messija.

Messi i Ronaldo dugi niz se mijenjaju na tronu i obojica imaju ogromnu bazu navijača širom svijeta. Jedni Argentinca smatraju najvećim talentom novijeg vremena, drugi pak vjeruju da je to Portugalac.

Sada su ljubitelji Ronalda pronašli Zidaneove komentare koji datiraju iz noći kada je tadašnji igrač Real Madrida, a danas Al Nassra u Saudijskoj Arabiji, izjednačio rekord Messija, kada su obojica imali po Zlatnih lopti. Argentinac je u međuvremenu osvojio još dvije.

"Bilo je mnogo igrača koji su ispisali povijest u ovom klubu. Ali niko nije napravio ono što je on učinio - statistika govori o tome. Ono što je napravio je impresivno. Tako da mislim da Ronaldo najbolji u historiji", rekao je tada Zidane.

Na istoj konferenciji Zidanea su usporedili i sa samim Cristianom na što je on odgovorio: “Bio sam očito bolji. Ako moram birati, biram sebe. Ali ozbiljno, znate, mislim da je Cristiano puno bolji, iako sam imao dobru karijeru".

Oglasi

“Nema više riječi koje bi ga mogle definirati. Ono što radi svaki dan, svaka utakmica je fenomenalna. Ispisao je historiju u ovom klubu i nastavlja to činiti, a nadam se da će tako biti i do njegove mirovine".

Bilo je to vrijeme kada je Ronaldo još bio u Real Madridu i osvajao Ligu prvaka iz zabave. Od tada se puno toga dogodilo, kao što svi znamo. Lionel Messi osvojio je Svjetsko prvenstvo 2022., što je za neke završilo raspravu.

Što se tiče Zidanea, prema posljednjem javnom komentaru na tu temu, njegov glas je bio za Cristiana Ronalda.

Zidane je inače već neko vrijeme slobodan, a nedavno se povezivao sa PSG-om. U ekskluzivnom intervjuu za Telefoot, Zinedine Zidane izrazio je želju da nastavi s treniranjem što je prije moguće, držeći otvorenom mogućnost da ipak preuzme neki od timova.

Bivši reprezentativac Francuske je kao igrač nastupao za Cannes, Bordeaux, Juventus i Real Madrid, dok je u trenerskoj karijeri radio isključivo kao trener Madriđana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Kraljevima je osvojio čak tri naslova Lige prvaka, dva puta La Ligu, dva puta Superkup Španije, kao i dva puta Superkup Evrope, dok je dva puta bio osvajač Svjetskog klupskog prvenstva.

Postoje mnoga individualna priznanja koje je osvajao kao igrač i kao trener, a trebalo bi nam zaista puno vremena da sve to nabrojimo.

Top Komentari

vence
Ajde, pajdo..nek Mesi a i Ronaldo osvoje SP sa Bosnom..e to je onda argument..ovako igras sa jos najmanje 15 igraca koji su vrhunske klase.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti