Galtier i njegov sin na ispitivanju u policiji zbog izjave o muslimanima

Sada već bivši trener PSG-a

Galtier i njegov sin na ispitivanju u policiji zbog izjave o muslimanima

Edmir Škorić

Bivši trener PSG-a Christopher Galtier je ranije ove godine izrekao neke rasističke komentare zbog kojih bi sada mogao biti kažnjen.

Početkom aprila mjeseca pojavila se vijest da je Galtier imao sukob sa navijačima bivšeg kluba Nice, koji su mu vrijeđali majku tokom derbija protiv njegovog PSG-a.

No, nedugo nakon toga istraživački novinar Romain Molina objavio je video u kojem je otkrio da je Galtier, dok je bio na klupi Nice, imao jedan zahtjev prema predsjedniku tog kluba.

Prema tvrdnjama Moline, Galtier je tada zahtijevao da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani.

Konkretno, to se dogodilo 9. avgusta 2021. godine, dva dana nakon prve utakmice Nice u sezoni, kada je Galtierov agent i njegov sin John Valovic tražio razgovor sa sportskim direktorom.

Oglasi

Navodno je Galtier također bivšem sportskom direktoru Nice Julienu Fournieru rekao sljedeće: "Sinoć sam otišao u restoran i svi su se obrušili na mene govoreći da imamo tim crnaca. Naš tim nije ono što ljudi žele, ne odgovara im ovaj tim, ne odgovara ni meni".

Zbog sumnje na diskriminaciju i rasističke uvrede, Galtier i njegov sin završili su u policijskom pritvoru u Nici.

Optužbu za diskriminaciju je podigao Julien Fournier, bivši sportski direktor u Nici, zbog čega su na saslušanju kod pravosudne policije još uvijek zvanično trener Parižana i sin Valovič.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Galtier je sa PSG-om osvojio naslov prvaka Francuske, ali zbog ranijih ispadanja iz Lige prvaka i Kupa ostao je bez posla, pa će umjesto njega ekipu voditi Luis Enrique, koji zvanično tek treba da bude potvrđen.

Galtier je samo jednu sezonu izdržao na vrućoj stolici Parižana, a spominjao se nedavno kao nasljednik Luciana Spallettija u Napoliju, no ostaje da se vidi hoće li traga ostaviti optužba za diskriminaciju i kako će se sve to završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi